Hírek

2017.06.02. 15:06

Kertművészet a Károlyi-kastélyban - A fűben ülve nyilatkozott a nagykövet

Az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély talán leglátogatottabb rendezvénye.

B. Kiss László

A három napos eseménysorozat több, mint egyszerű virágbörze. A központi témát az idén a fa és az írisz jelenti, de a szakmai előadások más kérdéseket is érintenek. Látható továbbá például a kincsesi iskola Vadvirág szakkörének fotókiállítása is,  a 10-12 éves gyerekek falujuk flóráját örökítették meg

Eric Fournier a csurgói kastély kertjében

A megnyitót Eric Fournier, a Francia Köztársaság nagykövete tartotta, aki beszédében elmondta: nagy felháborodás fogadta Donald Trump, az amerikai elnök csütörtöki kijelentését, miszerint az USA kilép a párizsi klímaegyezményből. A csurgói kertművészeti napokat ezért tüntetésnek is fel lehet fogni, békés demonstrációnak az amerikai elnök ellenében a természet megőrzése mellett – fogalmazott a nagykövet.

A szalmakalapot viselő nagykövetet még a megnyitó előtt interjúvolta meg lapunk, amikor a standok között sétált. A diplomata javasolta, hogy telepedjünk le a fűre. Kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy a világ számos országában járt, hazánkban 2015 óta teljesít diplomáciai szolgálatot, előtte Grúziában volt nagykövet. Magyarországon a három millió szegény meglétét tartja a legnagyobb problémának, amit munkahelyteremtéssel, a gazdaság dinamizálásával lehet orvosolni. A nagykövet egyébként lelkesen tanulja a magyar nyelvet – tudtuk meg tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!