Hírek

2014.09.04. 19:10

Tabajdi pálinkaházi emberölés: keresik a gyilkost

Székesfehérvár, Tabajd - Pótmagánváddal kezdődött el csütörtökön a Székesfehérvári Törvényszéken a két évvel ezelőtti tabajdi pálinkaházi emberölés tárgyalása.

Klecska Ernő

A tabajdi pálinkaház főzdevezetője 2012. január 13-án holmijait hátrahagyva tűnt el munkahelyéről. A 47 éves újfehértói férfi holttestére később a lefedett cefretartó aknában találták rá. Egy váli kollégáját gyanúsítottak, de a bűnügyben a Fejér Megyei Főügyészség a nyomozást vele szemben január 14-én megszüntette, mivel annak adatai alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt ő követte el. Ezt a váli férfi a tárgyaláson is következetesen tagadta.

A sértett hozzátartozói, miután panaszukat a Legfőbb Ügyészség elutasította, pótmagánvádat nyújtottak be.

A tárgyalást Édl Gabriella bírónő az iratok ismertetésével kezdte. Mivel a hozzátartozók egészen pontosan a volt főzőmester fia, Kazai Péter által ebben az eljárásban megvádolt váli férfi tagadta, hogy elkövette volna a bűncselekményt, a bírónő a korábbi vallomásokat is felolvasta.

Az áldozat akit valaki leszúrt, s akinek gyomrában szőlő, illetve cefre darabokat találtak - nem sokkal korábban kezdett el dolgozni a tabajdi pálinkafőzdében. Eltűnése napján, egy péntek reggel még beszélt a feleségével, s azt mondta, munka után indul haza kocsival. Munkatársa - akit később megvádoltak - vette észre később, hogy leállította a pálinkafőző berendezést, és nyomtalanul eltűnt

Fia, miután helyben, a kórházakban, rendelőkben is hiába kereste, értesítette a rendőrséget. Átkutatták a környéket is, de sehol sem találták, a család az interneten is keresést indított. A férfi maradványaira 19 nap után a főzde tulajdonosának apósa és a váli munkatárs talált rá, amikor felnyitották az épület előtti, lefedett cefretartó aknát.

Ennyi az, amit nagyjából tényként lehet állítani. Azt, hogy a meggyilkolt férfit ki szúrta le, majd dobta a vádlott késével az aknába, a család és a volt kolléga is másként gondolja. A hozzátartozók szerint egy összeszólalkozás után az általuk megvádolt férfi tette, ő azonban ezt tagadja.

- A gyilkos még szabadlábon lehet - hívta fel a figyelmet Keserű Balázs, a volt kolléga ügyvédje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!