Hírek

2013.06.14. 21:16

Kerékpáros nap átadó ünnepséggel Polgárdiban

Polgárdi - Az új kerékpártárolót a gyerekek is „felavatták”: a hivatalos átadást követően a két Vivi és Vili az elsők között próbálta ki. Kerékpáros napot tartottak pénteken a városban.

V. Varga József

Szoboszlai Zsuzsa az iskolai bicajjal teljesítette az akadálypályát, sokat várakozott, míg sorra került. „Ha lenne egy saját biciklim ” - súgta osztályfőnökének, Kovács Juliannának. A kislány óhaja később beteljesült - ugyanis ő nyerte a hat ajándékkerékpár egyikét. A tanítónő és tanítványa sírva-nevetve, boldogan ölelték egymást.

Kerékpáros napot tartott pénteken az önkormányzat és a tankerület a kisvárosban, átadták a 9,8 millió forintos pályázati támogatásból elkészült negyven férőhelyes kerékpártárolót és a felújított öltözőt. A Széchenyi általános iskola, gimnázium és művészeti intézmény 3. számú épületének udvarán kialakított tárolót Nyikos László polgármester és Kovács József, a képviselő-testület pénzügyi bizottságának elnöke avatta fel.

Fotó: V. Varga József

A délelőtt folyamán előadás hangzott el a fenntartható városi közlekedésről, illetve az autós és kerékpáros közlekedés veszélyeiről, a sportpályán kerékpáros ügyességi és szellemi próbán vettek részt a gyerekek. Káldy Attila ultrakerékpár-versenyző az elhatározás és a kitartás fontosságára hívta fel a diákok figyelmét. Mesélt kalandjairól is: ő volt az, aki első magyarként keresztülbiciklizte Amerikát.

A korcsoportonkénti sorsoláson számos kerékpáros kiegészítőt tartalmazó csomag talált gazdára, de a lányok-fiúk a legnagyobb izgalommal a hat ajándékkerékpár sorsát figyelték. Zsuzsa mellett még öten örülhettek a klassz nyereménynek: köztük az elsős Hallgató Lacika is. Nem is nagyon hitte, mi történt, de a kék bicajt el nem engedte volna.

A hasznos és vidám nap zárásaként - rendőri felvezetéssel - útjára indult a Tour de Polgárdi mezőnye, a hét kilométeres kerékpáros felvonulás. A bringások - kicsik és nagyok egyaránt - komótosan elkarikáztak a Batthyány liget mellett, majd az autósoknak integetve haladtak biztonságosan a 7-es főúttal párhuzamosan futó kerékpárúton, végül pedig visszatértek a rajt-cél állomásra, a református parókia előtti térre. Kicsit elfáradtak ugyan a nagy melegben, de mindenképpen egy nagyszerű élménnyel lettek gazdagabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!