Hírek

2013.10.15. 14:46

Kegyeleti napok - a fehérvári Városgondnokság és a rendőrség intézkedései

Székesfehérvár - A megemlékezések nyugalma és biztonsága érdekében több intézkedésről döntött a Városgondnokság és a rendőrség.

Tihanyi Tamás

A székesfehérvári önkormányzat a Béla úti, a Csutora , a Hosszú, a szedreskerti, a fecskeparti, a sóstói, a börgöndpusztai és a kisfaludi temetőkről gondoskodik. Bozai István városgondnok és Rönkös József, a Kegyeleti Központ vezetője elmondta: a sírhelyek gondozása érdekében a lakosság számára  korlátozott mennyiségben  október 28-án, 7-től 16 óráig  kőzúzalékot szállítanak a temetőkertekbe.

Bozai István (középen) városgondnok, Kovács Zsolt és Rönkös József a tájékoztatón (Fotó: Koppán Viktor)

A nyitva tartás megváltozik, október 1-től 30-ig 7-től 19 óráig, október 31-től november 3-ig 7-től igény szerint lehet a temetőket látogatni. A Béla úti köztemető teherportáján sírhelynyilvántartó  könyveket helyeznek el, segítve a látogatókat. A Városgondnokság arra figyelmeztette az érintetteket, ellenőrizzék a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, és ha szükséges, a temetőüzemeltetés ügyfélszolgálati irodájában hosszabbíthatnak. Ellenkező esetben a sírhelyeket újra értékesítik. A Vigasztalás evangéliumának megszólaltatása címmel  november 1-én 16 órai  kezdettel ökumenikus megemlékezést tartanak a Béla úti köztemető ravatalozó udvarában. A temetőkertekben október 29-től november 3-ig tilos a munkavégzés.

Különösen figyelnek ezekben a napokban a temetők biztonságára,  és mindent megtesznek azért, hogy megelőzzék a lopásokat - hangsúlyozta Kovács Zsolt alezredes, Székesfehérvár rendőrkapitánya. Elmondta: ennek érdekében civil és egyenruhás rendőrök járőröznek majd a temetőkben, munkájukat polgárőrök segítik:  együttműködési megállapodást írtak alá a Városi Polgárőrséggel.  Arra kérik a temetőlátogatókat, hogy lehetőleg gyalog, illetve tömegközlekedési eszközzel érkezzenek a temetőkbe, ha mégsem, különösen ügyeljenek arra, hogy ne hagyjanak értéket az autóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!