Hírek

2012.04.13. 06:19

Katasztrófavédelmi vetélkedő: elméletben és gyakorlatban is helytálltak a fiatalok

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége csütörtökön rendezte meg a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny kirendeltségi fordulóját Székesfehérváron. (Frissítve)

feol.hu

A verseny célja, hogy a fiatalok minél szélesebb köre ismerkedjen meg a katasztrófavédelmi szemlélettel. Győződjenek meg a polgári védelem, tűzvédelem, bűnmegelőzés és környezetvédelem jelentőségéről, társadalmi szükségességéről. Szerezzenek alapvető ismereteket a veszély- és katasztrófahelyzetben történő megelőzési, védekezési és helyreállítási magatartási szabályokról, legyenek segítői bajbajutott embertársaiknak – tájékoztatott csütörtökön Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A Fejér megyei versenyt április 19-én rendezik meg Székesfehérváron, ahol a kirendeltségi fordulókon az általános és a középiskolák kategóriájában az első három helyezett csapat vehet részt.

Eredmények, általános iskolás korcsoport:

1. Vértesboglár ÁMK Általános Iskola I. csapata
2. Mátyás Király Általános Iskola és Közösségi Könyvtár, Csór
3. Perkáta-Nagykarácsony-Aba ÁMK Aba Sámuel Ált. Isk. Tagiskolája


Középiskolás korcsoport:

1. Aba Sámuel Általános Iskola Középiskolás csapata (Aba)
2. Belvárosi I. István Középiskola II. csapata, Székesfehérvár
3. Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye, Székesfehérvár

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!