Hírek

2017.04.27. 13:23

A katasztrófavédelem adott számot a munkájáról

A veszélyes anyagok szállítása esetében kevesebb a hiányosság, ám ugyanakkor azok súlyosabbak.

B. Kiss László

Eredményesen zárta az elmúlt évet Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A teljesítményértékelésnél 89 százalék fölötti értéket értek el – ezt Magosi Lajos tűzoltó ezredes, az igazgatóság vezetője mondta el csütörtökön a megyei közgyűlés ülésén.

A grémium ülésének napirendjén első helyen szerepelt az igazgatóság múlt évi munkájáról szóló beszámoló, melyhez az igazgató szóbeli kiegészítést fűzött. A gazdasági fejlődést jelzi, hogy megszaporodtak az igazgatóság az új létesítmények engedélyezési eljárásával kapcsolatos szakhatósági feladatai. Nagy figyelmet fordít a megyei katasztrófavédelem a veszélyes anyagok, áruk ellenőrzésére.

Magosi Lajos a megyei közgyűlés csütörtöki ülésén
Fotó: Skobrák Dénes

A tapasztalat az, hogy ugyan kevesebb a hiányosság, de azok jelentősebbek. A hiányosságokat nem a nagy, profi cégek esetében tapasztalni, hanem a kismennyiségű – főként mezőgazdasági – szállítmányok esetében. A bírság mértékét tekintve ugyanakkor nincs különbség nagy és kicsi vállalkozás között – derült az ezredes szavaiból.

A megye 108 településéből 74-ben már működik önkéntes mentőszervezet. Ezen szervezetekkel a kötelező polgári védelmi szolgálatot váltják ki. A tavalyi évtől két olyan önkéntes tűzoltó egyesület is van a megyében, amely már önállóan is képes a beavatkozásra – mondta el Magosi Lajos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!