Hírek

2017.08.16. 16:50

Kasztanyetták, csalogató táncok Mallorcáról

Székesfehérvár – Szerda kora este a Zichy színpadon is felléptek önálló műsorukkal a mallorcai táncosok, akiket a XXII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál megnyitóján már láthatott a közönség.

Bokros Judit

A jó hangulatú néptáncfesztivál napi programjaiban mindig más-más csoportok kapnak lehetőséget a bemutatkozásra a belvárosban és a Táncházban.

Szerda este még érdemes elmenni utóbbi helyszínre, hiszen fellép az EtnoRom zenekar is. Csütörtökön pedig utoljára láthatók a külföldi táncosok és hallhatók a velük érkezett zenészek. A fesztivál záró felvonulása 18.30-kor indul a Táncháztól, a gála a Zichy színpadon 20 órakor kezdődik.

Itt léptek föl szerdán a mallorcai táncosok is, akiknek egyik jellegzetessége a színes szalagokkal díszített kasztanyetta, amelyet irigylésre méltó profizmussal csattogtatnak. A hazájában arany éremmel elismert Escola Musica I Danses De Mallorca csoport másodszor jár nálunk.

Bővebben csütörtökön mutatjuk be őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!