Hírek

2017.09.04. 17:03

Kastélykert és Cifrakert - Folytatásos jubileumi városnap Enyingen

Enying – A mottó így szólt a hétvégén: 25 éve város Enying!

V. Varga József

A harmadik városnapon a negyedszázados jubileumot köszöntötték a Batthyány-kastély kertjében és a Cifrakertben.

A folytatásos városnap péntek délutáni nyitányán emléktáblát avattak a Batthyány-Draskovich-Csekonics-kastély kertjében; a Csekonics-örökség című kiállítást a kastély emeleti szárnyában nyitották meg. Este Bereczki Zoltán koncertezett, majd ünnepi fényfestést varázsoltak a kastély homlokzatára.

Viplak Tibor polgármester külön is köszöntötte az ünnepségen Barcza Ilonát, Csekonics Sándor Erzsébet lányának unokáját és Michael Andrew Wood-ot, Csekonics Sándor Endre fiának unokáját. A leszármazottaknak ajándékkal is kedveskedett a városi elöljáró.

A városnap szombati második felvonása a Cifrakertben zajlott, a hagyományos főzőverseny startját az ünnepélyes tűzgyújtás jelezte. Miénk a színpad! címmel helyi csoportok mutatkoztak be: karate, zumba, tánc és népdal váltotta egymást.

A Happy Girls tánccsoport Kislángról érkezett, a Suhancok az erdélyi testvérvárosból, Bánffyhunyadról, míg a Harmony Dance Siófokról.

Zsigmond Lala, a Fehérvár Hangja résztvevője énekelt, majd a pécsi Daniel Speer Brass rézfúvós formáció játszott ismert dallamokat, örökzöld slágereket, filmzenéket.

Aki nem lép egyszerre! Cifrakerti hármas túra 
Fotó: V. Varga József

A népi játszótér nagy forgalmat bonyolított, a gyerekek körében a legnépszerűbbnek az ugrálóvár, a trambulin, a kosaras körhinta, a lovaglás, az íjászat, a gólyalábazás és a buborékfoci bizonyult, hogy az arcfestésről és a csillámtetkóról ne is beszéljünk. Néhányan, az új kaland kedvéért, a kézi hajtású kukoricamorzsolót is kipróbálták.

A bűvész show kicsiket és nagyokat szórakoztatott, azt követően pedig óriásbábok jelentek meg a forgatagban.

Holnap hajnalig, Santa Maria, Kétszázhúsz felett. Ugye, megvan? Este a Neoton együttes koncertezett. Szólt a pop-rock, a retró, nosztalgia hangulat uralta a Cifrakertet, köszönhetően Csepregi Évának és Végvári Ádámnak. Az éjszakai mulatságot Lőrincz Máté és barátai vezényelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!