Hírek

2009.07.07. 06:44

Kamionba hajtott a Suzuki - balesetek napja (fotóval)

DH-információ - Szalagkorlátnak vágódott egy Suzuki az M6-os autópályán, fejreállt a mixerkocsi Baracsnál, elütöttek egy kerekes székes férfit Mezőfalván.

Szigeti Sándor

Jóformán meg sem álltak a tűzoltók, a mentők és a rendőrök a hét első napján. Három komoly közlekedési baleset is történt, többen súlyosan sérültek, egy fiatal nőt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Talán a szinte kibírhatatlan hőség miatt, de életveszélyes volt tegnap közlekedni az utakon.

- Semmit nem vettem észre, csak egy puffanást hallottam. Amikor belenéztem a visszapillantó tükörbe azt láttam, hogy egy Suzuki bucskázik mögöttem - idézte fel az M6-os autópályán, Százhalombatta magasságában történt balesetet Kiss Zoltán, aki a kamiont vezette. Némi szerencsével elkerülhető lett volna a karambol: a vastekercseket szállító tehergépkocsi az ötszáz méterrel lejjebb lévő töltőállomáson akart tankolni, de odáig már nem jutott el, hátulról belehajtott a Suzuki.

Az Ignis jobb oldala teljesen összetört. Az oldalelemeket és az autó tetejét a sérülteket mentő tűzoltók szétvágták. A légzsákok kinyíltak, az autóban ülők pedig nagy valószínűséggel használták a biztonsági öveket. Az utastérben több plüss állat és gyerekeknek való játékautó volt, a Suzukiban egy fiatal budapesti házaspár utazott.

A hölgy olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították Budapestre, férjét könnyebb sérülésekkel az érdi kórházban látták el. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy éppen nem volt nagy forgalom a sztrádán, így az Ignisbe nem rohantak bele. Azonnal a sérültek segítségére sietett egy orvos, aki éppen az M6-oson haladt Dunaújváros irányába.

- A baleset körülményeit még vizsgálják a szakértők. Az elsődleges adatok szerint a kamion sofőrje nem hibázott. A szemtanúk elmondása szerint a Suzuki vezetője éppen egy előzésből akart visszatérni a külső sávba, amikor a kamion alá szaladt - mondta el Németh Miklós, az iváncsai M6-os autópálya-rendőrség alosztályvezető-helyettese. Az M6-os autópályán délelőtt tizenegy órától két órán keresztül teljes útzár volt.


Szerencse, hogy nem volt nagy forgalom, így a Suzukiba már nem hajtottak bele
Fotók: DH

És a baleseteknek ezzel még nem volt vége. Kora délután egy mixerkamion borult bele az árokba a hatos számú főúton, a baracsi lovardánál. A tehergépkocsi az épülő M6-os autópályához szállított bitument, ám a feje tetejére állva az árokban kötött ki. Azt, hogy mi okozta a balesetet, egyelőre nem tudni, a sofőr szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Az árokban heverő kamion a forgalmat sem akadályozta.

Mezőfalván is baleset történt. A település belterületén egy kerekes székes férfit sodort el egy személygépkocsi. A rokkant férfit fejsérüléssel szállították a városi kórházba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!