Hírek

2017.07.06. 11:08

Július 9.: Csobbanj a Velencei-tóba!

Székesfehérvár - A WWF Magyarország Big Jump, azaz Nagy ugrás címmel országos akciót hirdetett meg, hogy rávegyék az embereket: használják ki jobban a környezetükben lévő tavakat, folyókat.

Kocsis Noémi

Az élő folyókért indított kezdeményezésben azt kérik, vasárnap délután 3-kor minél többen ugorjanak, csobbanjanak bele a hazai vizekbe, ezzel is kiállva a természetes élővizek megmaradásáért.

A regisztráló települések vagy közösségek között versenyt indítanak, hogy kiderüljön, a Nagy Ugrás idén hol veti a legnagyobb hullámot. A győztes település vagy közösség nyereménye, hogy a WWF Magyarország egy napra meglátogatja interaktív környezeti nevelőprogramjával, az Élő Duna Turnéval, és az erre kiválasztott napon a gyerekek és felnőttek izgalmas társasjáték keretében ismerhetik meg vizes élőhelyeink fontosságát. A nagy csobbanásról készített fotós összefoglalóval július 11-e éjfélig pályázhatnak személyek, csoportok, intézmények, vállalatok, baráti szerveződések.

Az előző két évben szervezett két hasonló eseményben eddig nem volt Fejér megyei, pedig a Velencei-tó igazán nagy csobbanásokra csábítja a hűsölni és környezetet védeni vágyókat is.

Talán most, 2017-ben?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!