Hírek

2014.02.09. 12:25

Bál a gyermekekért - A Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogattuk

Székesfehérvár - Hét szűk esztendő után ismét volt sajtóbál a megyeszékhelyen, és hűen a hagyományokhoz, ezúttal is a jótékonyság jegyében.

Fejér Megyei Hírlap

Éveken keresztül kérdezgették, mikor lesz újra sajtóbál, amely nélkül tíz éven keresztül elképzelhetetlen volt a báli szezon Székesfehérváron. Az újságíróbál végül pénteken este, a Prémium magazin születésnapján ébredt fel Csipkerózsika álmából. A Prémium Jótékonysági Sajtóbál kedvezményezettje ezúttal a Polgárdiban és Székesfehérváron iskolaházakat működtető, és Böjte Csaba testvér nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány volt. A Magyar Király Szálló Kupolatermében mintegy százhetven vendég foglalt helyet a bíbor és arany díszítésű asztaloknál, hogy a jótékonyság érzésével lelkében, átengedje magát a felhőtlen szórakozásnak. A jótékonysági sajtóbál résztvevői és szervezői egyetértettek abban, hogy az újraélesztett hagyományt ezúttal ébren kell tartani, így minden esély megvan arra, hogy jövőre is legyen újságíróbál a megyeszékhelyen.

 

A fényárban úszó Magyar Király előtt tűzzsonglőrök fogadták a vendégeket, köztük az elsők között érkező díszvendéget, Vásárhelyi Tamást, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökét.

A köszöntők sorát Kinde Kálmán ügyvezető igazgató nyitotta meg, a Pannon Lapok Társasága nevében. – Feladatunk közösségi jellegéből adódik, hogy kapcsolódunk ahhoz a térhez, ahol élünk, ahol dolgozunk. Mindig is próbáltunk visszaadni valamit abból, amit kapunk szűkebb pátriánktól. Divatos manapság társadalmi felelősségvállalásról beszélni. Mi, ennél egyszerűbbnek látjuk jótékonysági akcióinkat: támogatjuk a közösséget, amiben élünk. Tesszük ezt jó szívvel, szeretettel – mondta az ügyvezető igazgató.

Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a jó hagyományok megőrzésének fontosságáról, közösségformáló erejéről beszélt, és köszönte a jótékonysági sajtóbál újraélesztését.

Elekes András, a bál házigazdája, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője, miután köszöntötte a média megjelent képviselőit, pontokba foglalva vázolta az est céljait. Az utolsó pont mintha üzenetet hordozott volna: Felhőtlenül jó érezni magunkat, hogy jövőre senkinek ne jusson eszébe síelést tervezni arra a napra, amikor a határidőnaplóban a sajtóbál szerepel.

A megnyitó után a bál karitatív céljáról beszélve, a főszerkesztő kiemelte, a Pannon Lapok Társasága társadalmi felelősségvállalási programjai keretében az elmúlt években több mint százmillió forintnyi támogatásban részesültek rászorulók. Egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a Prémium magazin születésnapjára szervezett bál, jótékonysági sajtóbál lesz. Hamar eldőlt az is, kinek a javára szervezzük bálunkat. A kezdeményezést támogatta Sinkó Ottó, a Videoton vezérigazgatója, aki nélkül talán nem is léteznének iskolaházak Fejér megyében – derült Horváth Miklósné, a Videoton Alapítvány elnökének szavaiból. Ezt követően bemutattak egy, a PLT videódivíziója által az iskolaházakról készített filmet, abból az alkalomból, hogy az Alcoa-Köfém egy ingatlant adományozott az alapítványnak.

Nagy taps köszöntötte az adományozót, Forgó Béla vezérigazgató meghatódottnak tűnt. Aztán Elekes András átnyújtotta Vásárhelyi Tamásnak az egymillió forintos adományt jelképező csekket, jelezve, hogy a tombola bevétele is az adomány része lesz.

Az eredeti program szerint, vacsora után díjátadó következett (volna). Ember tervez, Isten végez – vezette fel a történéseket a bál házigazdája. Ez az este is tartogat meglepetést, de aki a médiában dolgozik, tudja, a tervezés arra jó, hogy adott pillanatban csalódottan vegyük tudomásul, az újságot mi írjuk, de a nagy, az igazi forgatókönyvet viszont nem.A hivatalos rész befejezése után végre kezdődhetett a bál. És soha jobb kezdést. Radnai Csilla, Hirtling István és Keller János olyan meggyőzően varázsolták elő a Vörösmarty Színházban e hét végén bemutatásra kerülő My Fair Lady-t, hogy az ember szinte fontolóra vette a biztos belépőjeggyel kecsegtető korai sorbanállás lehetőségét.

Ezzel arra utalt, hogy a 2013. év Aranyalma díjasa, Kubik Anna azon az estén éppen Debrecenben lépett fel. A művésznő azonban ezúttal sem hagyta cserben szeretett városát, videóról köszönte meg a díjat, és köszöntötte közönségét.

Jöhetett a bécsi keringő a : Laguna TáncSport Egyesület versenytáncosai előadásában, aztán a lenyűgöző Illényi Katica, tombolasorsolás, kaszinó, fotózkodás, és tánc, tánc, tánc, ahogy az bálban illik. A Madarak nem fáradtak, így azt a néhány kitartó vendéget, aki bulizni akart, bizony a Királyban érte a hajnal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!