Hírek

2017.02.13. 18:40

Jótékony célra ajánlották fel

Baracs - A múlt héten kezdődött és március 31-ig tart a licitálás arra a tőrös botra, amelyet jótékony célra adnak el.

Pekarek János

A jelek szerint beindult a licitálási verseny azon az árverésen, amelyet a baracs.hu című internetes oldalon szervezett a község önkormányzata Simon Attila és családja javára.

A súlyosan rákbeteg Simon Attila és felesége négy gyermeket nevelnek baracsi házukban. Mind a négy gyerek tanul - a családfő azonban nem tud dolgozni betegsége miatt.

A család igen nehéz anyagi helyzetbe került, de nem kért segítséget. Véletlenül derült ki pénzügyi szorultságuk, s ekkor ismerősük, Aranyos Sándor fafaragó és fegyverkovács egy általa készített díszes, faragott tőrös botot ajánlott fel árverésre.

Az árverést a község rendezi, február 10. és március 31. között. A díszes bot kikiáltási ára 200 000 forint volt.

A licit pillanatnyilag 250 ezer forintnál áll.

Licitálni a [email protected] címre küldött elektronikus levéllel lehet, amelyben a licitáló nevét, címét és a licit összegét kell megadni. A licitálás egy lépcsője minimum tízezer forint.

Simon Attila és családja javára rendezik a licitálást Baracson Fotó: Zsedrovits Enikő

Az árverés teljes bevétele Simon Attila családját illeti.

A szerencsés vásárló monogramját a tőrös bot készítője kis rézlemezen felerősíti a botra, hogy egyedi eszközzé váljon.

A licitáláson természetes személy, jogi személy, és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet is részt vehet képviselője útján.

A licitálásról jegyzőkönyv készül, amelyet az árverést meghirdető Baracsért Közalapítvány kuratóriumának elnöke ír alá Baracs község önkormányzatának jegyzőjével együtt. A jegyzőkönyv mellékletét képezik a licitálásra beküldött e-mailek is, nyomtatott formában.

A jegyzőkönyvet azonban bizalmasan kezelik, ám megőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!