Hírek

2015.04.16. 10:19

Jól sikerült a családi nap a megye legkisebb általános iskolájában

Mezőkomárom - Palacsintát, tócsnit készítettek, kézműveskedtek, arcot festettek, de legfőképpen jól érezték magukat a gyerkőcök a mezőkomáromi iskola családi napján.

Házi Péter

Ha lenne egy nap, amikor ti dönthettek arról, mit csináljunk közösen, akkor vajon mivel töltenétek ezt a napot? – nagyjából ezzel a kérdéssel indulhatott annak a családi napnak a szervezése, amelyet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ enyingi tankerületének segítségével hoztak „tető alá" Mezőkomáromban, a megye legkisebb általános iskolájában, amelyet alig másfél éve sikerült összefogással újraindítani. (Ha pontosak szeretnénk lenni, tegyük hozzá, ez valójában a dégi Dr. Kovács Pál Általános Iskola tagiskolája.) A gyerkőcök már a szervezésből is kivették a részüket: asztalokat cipeltek, krumplit pucoltak, részt vettek a palacsinta, no meg a tócsni készítésében is. És persze gondoskodtak a játékokról, az arcfestéshez szükséges kellékekről, az udvaron rendezett focimeccshez szükséges labdáról. Egyszóval igazi kis szervezőbrigádok alakultak, hogy a családi nap jól sikerüljön.

A megye legkisebb iskolájának folyosóján bolhapiacos csereberét rendeztek, képünkön éppen Fekete Dávid válogat a kínálatból. Fotó: Házi Péter

Bent, az iskolában bolhapiacot is szerveztek: a megunt játékokat, kártyákat, társasjátékokat lehetett egymással csereberélni, köttetett is jó néhány „biznisz". Az egyik teremben pedig a régi idők játékait, tárgyait gyűjtötték össze, volt itt a régi vasalótól kezdve a porcelán babákon át a tangóharmonikáig sokféle érdekesség.

S ahogy a gyerekek, no meg a felnőttek körülnéztek, nem egy közülük a fejére csapott: Ó, hát ilyen nekem is van a padláson!

Mindeközben a szülők és a tanárok, így Schmuckné Kozma Szilvia tagintézmény vezető, Mágnuszné Horváth Márta és Fehérné Baranyai Ágnes is segítettek abban, hogy minden program jól sikerüljön, és az ebéd, a közös bográcsgulyás se égjen le. A szikrázó napsütésben kézműveskedhettek is a gyerekek, Fehér Viktória és Schmidt Regina irányításával és segítségével pedig egymás arcára festhettek mindenféle mókás mintát.

Habár az iskolában jelenleg csak az alsó tagozat működik, sok nagyobb gyerek is viháncolt az iskolaudvaron: Lajoskomáromból, Felsőnyékről és Szabadhídvégről is jöttek a „gyerkőcök bulijára".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!