Hírek

2015.05.13. 11:25

Jogerős ítélet: a minisztérium megsértette Kishantos jó hírnevét

Kishantos – Jogerős ítélet mondja ki, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírnévhez fűződő jogát.

V. Varga József

A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla kedden másodfokon ítéletet hirdetett a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírneve megsértése miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium (a jelenlegi kormánystruktúrában Földművelésügyi Minisztérium) ellen indított perben. Jogerős ítélet mondja ki, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium megsértette a társaság jó hírnévhez fűződő jogát – tájékoztatta a feol.hu-t Ács Sándorné, a nonprofit kft. ügyvezetője.

– A magyar igazságszolgáltatás Kishantos ügyében igazságot szolgáltatott – hangsúlyozta az ítélet kapcsán az ügyvezető. – Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár félrevezette a magyar közvéleményt Kishantos ügyében, mert a vidékfejlesztési központnak soha nem volt bérleti díj elmaradása, nem igaz, hogy megkárosította az államot, nem igaz, hogy fejlesztéseket vállalt, amit nem teljesített.

Ezekkel a hazugságokkal igyekezett a kormány a közvélemény előtt védeni a Kishantosi Ökológiai Mintagazdaság tönkretételét, a 407 hektár Biosuisse minősítésű növényállományának barbár elpusztítását, a 117 milliós kár okozását – tette hozzá Ácsné Éva.

A kishantosi ökológiai mintagazdaság biokertjében – balról Ács Sándorné 
Fotó: V. Varga József

A bíróságok ítélete szerint: „A Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen megállapította, hogy a minisztérium több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírnevét a 2013. április 25-én „Kishantos jövője helyi gazdálkodók kezébe kerül” című közleményében.

Az eljáró bíróságok ugyancsak jogerősen megállapították, hogy a minisztérium a Világgazdazdaság Online internetes portálon 2014. január 14-én megjelent Bitay Mártonnal készített interjúban szintén megsértette a Kishantosi Nonprofit Kft. jó hírnevét több valótlan állításával, illetve valós tény hamis színben történő feltüntetésével.

A bíróság a minisztériumot a további jogsértéstől jogerősen eltiltotta, és elégtétel adására kötelezte.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!