Hírek

2013.01.09. 12:32

Jobbik: aránytalan volt a rendőrségi fellépés szombaton, Székesfehérváron

Székesfehérvár- Indokolatlannak, aránytalannak és szükségtelennek nevezte a szombaton, a székesfehérvári autóbusz-pályaudvaron történt rendőri intézkedést szerdán a sajtó képviselői előtt Mező Balázs, a Jobbik városi elnöke.

Tihanyi Tamás

Felidézte:  miután a bérletükért sorban álló, nagy többségükben munkába vagy iskolába járó  utasok előtt bezárták a pénztárakat, a feszültség és az indulat érthető volt. A hibát a közlekedési vállalat képviselője a nyilvánosság előtt  elismerte, azt a Jobbik elfogadta. Azonban a párthoz több utas is panasszal fordult, akik sérelmezték a rendőri fellépés módját és mértékét, azt a rendőrségi törvénnyel is összeegyeztethetetlennek tartva. A Jobbik  politikusa a lakossági reagálások hatására azt a véleményét fogalmazta meg, hogy fontosabb lenne, ha ilyen erőkkel a rendőrség inkább a bűnözéssel leginkább fertőzött   területeken jelenne meg, ahol valódi  törvénysértésekkel  találkozhat.

Az elhangzottakra a rendőrség nem kívánt reagálni. Korábban az esetről  azt közölték: a bejelentést követően a szolgálatban lévő járőrök és körzeti megbízottak a helyszínre érkeztek, közöttük a zámolyi KMB-s is, aki kutyával lát el szolgálatot. De mivel nem volt rá szükség, rendőri intézkedésre nem került sor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!