Hírek

2012.12.18. 13:31

Jó helyen cseperedhet a kis Attila

Székesfehérvár - Attila november végén született. Hála a lelkes segítőknek, fűtött lakásban karácsonyozhatnak.

Házi Péter

A Ráchegy szálló kis lakásában kellemes, 24 fokos meleg van. Kell is a jó idő, ugyanis itt cseperedik néhány hete  Attila, aki november 25-én látta meg a napvilágot. A  kisbaba nyugodtan szemléli  a jövevényeket, láthatóan jól érzi magát a világban. A helyzet, hogy  fűtött lakásban nevelkedhet, azonban nem mindig  volt ilyen egyértelmű: a szülők korábban egy villany, víz nélküli épületben laktak, ám a kríziskezelő központ és a Csemete Alapítvány segítségével jó helyre kerültek és a csöppség is mindent megkap, ami a fejlődéséhez szükséges. Kell ennél szebb karácsonyi ajándék?

Sárközi Valéria, a Csemete Alapítvány elnöke a kis Attilával és édesanyjával, Évával. Jó helyen vannak (Fotó: Nagy Norbert)

- A ház, ahol laktunk, biztosan nem felelt volna meg a gyermekneveléshez szükséges kritériumoknak, mert sajnos villany, víz sem volt benne. Szerencsére a kríziskezelő központ programjába minket is bevettek, mostantól nagyjából egy éven át fizetik az albérletet, így addig biztosan itt lakhatunk a szállón - mondja Éva, akinek a férje most egy tanfolyamon  vesz részt, hogy jó munkát találhasson.

A család segítését a Csemete Alapítvány is felvállalta. Mint Sárközi Valéria,  az alapítvány elnöke mondja, Attila  térítésmentesen helyet kap majd a családi napköziben, amikor a szülők kérik, hogy  legyen lehetőségük munkát találni. Az alapítvány által fenntartott Sarló utcai bölcsőde gondozói, az ide járó gyerekek szülei is összefogtak, így Éváékhoz gyakorlatilag hetente érkeznek csomagok. Pelenka, törlőkendő és még amire szükség van. Így, egy szülő felajánlásaként érkezett a Ráchegy szállóra a gyermekágy is, amiben Attila nyugodtan alszik éjszakánként.

Éváék most tényleg szép karácsonyra készülhetnek. S a segítség, ami érkezik feléjük, erőt adhat annak a  hosszú útnak a megtételéhez, amely a saját otthonhoz vezet majd egyszer. Remélhetőleg minél hamarabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!