Hírek

2016.01.24. 14:46

Jégvarázs a tavon - a víz azonban már kezd utat törni magának

Agárd – Szombaton a korcsolya, vasárnap a szánkó szerelmesei hódolhattak hobbijuknak a on.

S. Töttő Rita

Varázslatos és hamisítatlan téli hangulat uralkodott hétvégén a Velencei-tavon, amelyre már évek óta vágyott mindenki, aki kicsit is szereti a telet. Az Agárdi Popstrandon folyamatos jégfelügyelet mellett csúszkálhattak a tavon az emberek, akik százával engedtek is  a jeges örömök csábításának. Szombaton még nem esett le a hó, ekkor korcsolyázni lehetett a jeges mínuszokban, vasárnapra pedig már csodás hótakaró borította a tavat. Ekkor azonban már kicsit visszafogottabb volt a hőmérséklet, ezért néhány helyen lezárták a tavat a szervezők, ahol a víz utat tört magának a felszínre. A jég azonban még vasárnap délelőtt is 11 centiméteres volt – árulta el Turbók János, a popstrand vezetője, aki idén a negyvenedik évadját kezdi meg a területen.

A popstrand vasárnap reggel is potom fél óra alatt benépesedett, családok, kicsik és nagyok érkeztek csúszni. A gyakorlottak nagy hólapátokkal érkeztek, hogy megszabadítsák a jeget a hótakarótól. A jégre merészkedők közt volt Marx Gáborné, valamint gyermekei, Blanka, Máté és Gábor is, akik most először húztak korcsolyát életükben.

- Én pedig gyermekkori élményeimet elevenítettem fel - árulta el az anyuka, aki egyébként a tó mellett él családjával. - Nagyon izgalmas volt a tegnapi próba, viszont így ma már kicsit bátrabban lépünk jégre - tette hozzá. Nem sokkal később megérkezett Turbók János is, aki folyamatosan figyeli a tavat, igazítja el az érdeklődőket, és ha kell, körbekeríti a veszélyes területeket.

- Feljött a jég a kövekre és ott, ahol kibuggyant a víz, ráfolyt a jégre - magyarázza János, aki szerint ez a part mentén nem életveszélyes, ettől függetlenül nem szabad oda menni, ezért le van zárva. A többi terület azonban vasárnap délelőtt még csodásan használható volt, a jég 11 centiméteres volt - tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!