Hírek

2013.11.06. 18:00

Játékkal segítenek a családoknak

Ingyenes játszóház nyitotta meg a kapuit nemrégiben a szárazréti közösségi házban, a Piciri játszóház kézműves foglalkozással is várja az érdeklődőket.

S. Töttő Rita

Hétfőn nyitott a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Házban a Piciri Játszóház, amely a szárazréti szociális városrehabilitációs programkeretében valósult meg majd egymillió 800 ezer forintból.

A nyitónapon az Otthon Segítünk Alapítvány képviselője, Pintér Krisztina és a körzeti védőnő, Takács Lászlóné fogadta az érkező anyukákat és gyerekeket, akik először ugyan kicsit megilletődötten álltak meg az ajtóban, de később nagy örömmel vették birtokba az új játékokat. Hamarosan gyerekzsivaj töltötte meg a közösségi házat.

Első alkalommal ugyan még csak kilenc család látogatott el és ismerkedett meg egymással, ígérve, hogy gyakran jönnek el a játszóházba, de remélhetőleg egyre többen érkeznek kisgyerekes szülők a környékről. Az ingyenes játszóházat az Otthon Segítünk Alapítvány működteti hétfőn, kedden, szerdán 9 és 12 óra között.

Már az első napon érkeztek anyukák és gyerekek az új  az új feketehegy-szárazréti játszóházba, Fotó: S. Töttő Rita

A játszóház célja, hogy a környéken élő kisgyermekes családoknak nyújtson rendszeres találkozási, ismerkedési lehetőséget mondta el az alapítvány képviselője, aki azt ígérte: havonta vendégeik lesznek a körzeti védőnők, akik gyerekekkel kapcsolatos témákban segítik majd az édesanyákat. Minden héten egyszer pedig kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket.

Hetente egyszer kézműveskedni is lehet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!