Hírek

2017.05.17. 19:05

Jár-e "sérelemdíj", ha sokára jön a szerelő? Ha túllépik a 72 órát, jogos az előfizető kötbérigénye!

84 éves olvasónknak égető szüksége van a vezetékes telefonra, ami mostanában vagy működik vagy nem. A 72 órás javítási határidőnél napokkal később ért ki a szerelő. Jár-e ilyenkor valamilyen "bánatpénz"?

Házi Péter

Börgöndön élő olvasónk, Török Sándorné számára létfontosságú a vezetékes telefon: a mobilt nem tudja, nem szereti kezelni, egészségi állapota miatt viszont van, hogy gyakran orvost kell hívni. Mint lapunknak ő és testvére elpanaszolta, az utcájukban évek óta ugyanaz a hiba: gyakran nincs vonal. A legutóbb, miután napokon át nem működött a telefon, bejelentették a Telekom felé a hibát: - Úgy tudom, hetvenkét órán belül ki kellene jönniük, ehhez képest egy hetet kellett most várnunk a szerelőre - idézte fel panaszosunk, akinek egy korábbi szerelő azt mondta, a településen lévő elosztószekrény beázik, az okozhatja a visszatérő hibát, azt kéne kicserélni, de ez hosszú ideje nem történt meg.

- Havi 4200 forintos előfizetési díjat fizetünk, vajon elengednek-e ebből valamit, miután egy héten át nem tudtuk használni a telefont?
- tette fel a kérdést olvasónk, akinek elege van az állandó problémából, végleges megoldást szeretne. Az ügyben megkerestük a Magyar Telekomot, ahonnan a kommunikációs igazgatóság válaszolt a kérdéseinkre. Mint megtudtuk, műszaki hiba elhárítására az Általános Szerződés Feltételek (ÁSZF) alapján a bejelentéstől számítva 72 óra áll rendelkezésükre. Amennyiben ezt az időt túllépik, a Telekom kötbért köteles fizetni az előfizető részére, amely automatikusan történik.

Mint írják, a szóban forgó esetben sajnos valóban túllépték a 72 órás hibaelhárítási időt, ezért a jogos kötbéren kívül további két havi előfizetési díjat írnak jóvá az ügyfél egyenlegén a kellemetlenségek miatt. Kérdésünkre, igaz-e, hogy beázik az elosztószekrény, illetve lesz-e felújítás Börgöndön, azt a választ kaptuk, műszaki felújítás folyamatosan várható nemcsak Börgöndön, hanem az ország teljes területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!