Hírek

2014.01.07. 15:10

Ízületkímélő padlókat raktak le az iskolákban

Székesfehérvár - Régóta nem látott felújításra kerülhet sor első körben négy városi általános iskolában. A régi PVC helyett ízületkímélő sportpadlózást raknak le, lesznek új palánkok is.

Házi Péter

A látványcsapat sportágakat támogató társasági adó sportcélú felajánlásának lehetőséget kihasználva a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítvány sikeresen pályázott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél, így tavasszal megkezdődhet a Németh László, a Kossuth Lajos, a Tolnai úti és a tóvárosi általános iskola tornatermeinek felújítására.

- Célunk, hogy a diáksport, az utánpótlás, a szabadidő- és a versenysport egyaránt fejlődni tudjon és a létesítményhálózat is megfelelő legyen. Ezek a tornatermek nemcsak az élsportot és az utánpótlást szolgálják, hanem a mindennapi testnevelés órákon keresztül valamennyi fiatal és a nyitott tornatermi programban pedig több ezer fehérvári egészségét - mondta a Németh László iskolában Cser-Palkovics András. A polgármester úgy fogalmazott: Azok a fehérvári cégek, ahol van lehetőség társasági adóból a felajánlásra, tegyék azt meg a szép és nemes cél érdekében, hogy sok száz fiatal sportolási körülményei javuljanak.

Matus Gábor(b) megköszönte a város 24 milliós önrészvállalását, tavasszal kezdik a felújítást (Fotó: Koppán Viktor)

Matus Gábor, az Alba Regia SC sportigazgatója köszönetet mondott a városnak a pályázathoz nyújtott önrész biztosításáért: Hosszú évek óta használjuk ezeket a tornatermeket, utánpótlásunk egyik bázisát adják. A felújítás keretében a régi, betonra rakott PVC burkolat helyett parkettás sportpadlót tesznek le, amely kíméli a sportolók ízületét, több helyen pedig új palánkokat is beépítenek, a tóvárosi iskolában eredményjelző is lesz tette hozzá Matus Gábor.

A Kossuth iskolán kívül a többi épület mind clasp rendszerű, a tornatermek lapostetős fedése sajnos szinte állandó javítgatást igényel. Lapunk ezzel kapcsolatos kérdésére a polgármester elmondta, kísérleti jelleggel az egyik épületen sátortetős kialakítást építenek ki, ha ez beválik, ez jelentheti a megoldást a javítgatás helyett.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!