Hírek

2015.01.12. 17:00

Izgi, a husky

Székesfehérvár - Ez a didergős, zimankós mínusz a kedvence a huskynak, amelyiknek már csak a hó hiányzik a boldogságához.

S. Töttő Rita

 

Izgi, a husky épp vedlik, egyébként jó kiállású állat  Fotó: a szerző

A szibériai, alaszkai hósivatagokban érzi igazán jól magát a husky, amelyiknek a mi zimankós januárunk igazán meg se kottyan. Szereti a sok feladatot és mozgást, ami átmelegíti, szőre egyébként is természetesen nagyon vastag és tömött. Állítólag semmi szaguk nincs a huskyknak, ezért olyan gazdik is szívesen választják, akiknek egyébként érzékenyebb az orruk az ilyesmire. Amire azonban figyelni kell, ha valaki husky-t szeretne tartani, hogy évente kétszer erősen vedlik, ami nem csak, hogy nem szép látvány, de a környezetet is eléggé terheli a szőrével. Izgi, az Aska állatmenhelyének egyik lakója is épp a vedlés kellős közepén van. A fiatal husky kislány egyébként roppant elemében érzi magát ebben az időben, szívesen hancúrozna, bolondozna már saját gazdájával akit sajnos még nem talált meg.

A husky jó választás bárkinek, aki őskutyát szeretne, hiszen több ezer éves múltra tekinthet vissza a tenyésztése. Amelyet egyébként eszkimó törzseknek köszönhetünk. A husky egyébként nem az az hízlalható fajta, nem jellemző rá a túlsúly. Szép, karcsú termetével, érdeklődő jellemével sokakat levesz a lábáról. Aki szereti a kihívásokkal (hóval, faggyal) teli sétákat, őt válassza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!