Hírek

2016.11.01. 16:40

Intézményfelújítások - Kollégium, gimnázium, városháza, járási hivatal

Székesfehérvár - Több nagy városi épület felújításáról, illetve az ehhez szükséges hozzájárulás megadásáról is döntött a legutóbbi közgyűlésen a testület. Ezek városképi szempontból is pozitív változást jelentenek majd.

Házi Péter

Több nagy városi tulajdonú épület felújításáról vagy az ehhez szükséges hozzájárulásról is döntött a legutóbbi városi közgyűlés. A Teleki Blanka Gimnázium külső homlokzata már évekkel ezelőtt megújult, a mostani döntés szerint a belső, udvari rész felé néző homlokzatot is felújítják és kicserélik a régi ablakokat is. Az önkormányzat Városház tér 2. alatti épületét még a Várkörúttal összefüggő projektben renoválták, ám a főépület tetőszerkezete és homlokzata sincs túl jó állapotban. 4300 négyzetméternyi tetőt és közel 3000 négyzetméternyi falfelületet kell felújítani, most a tervező kiválasztása érdekében indítottak közbeszerzési eljárást.

A városháza tetőszerkezete és homlokzata sincs túl jó állapotban, szükséges a felújítás
Fotó: Koppán Viktor

A Nemes Nagy Ágnes Kollégium épületének tulajdonjoga a városé, de a fenntartói jogot 2013-ban átadta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak. A Klik most egy komoly felújításra kíván pályázni, amelynek során a leánykollégiumot hő-

szigetelik, új ablakokat építenek be, szigetelik a tetőt, és napelemeket is tennének az épületre.

Az eggyel korábbi közgyűlés adta hozzájárulását a járási hivatal Honvéd utcai épületének teljes felújításához, amit ugyancsak pályázati forrás igénybevételével szeretnének megoldani.

Mindeközben pedig zajlik a Petőfi mozi épületének felújítása is, ahol egyetemi klubot alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!