Hírek

2017.02.27. 20:50

Inspiráció az Utazás kiállításon

Székesfehérvár - Az Inspirációk főcímmel azt szeretnék közvetíteni, hogy Fehérváron olyan kulturális élmények és látnivalók várnak a vizitálókra, amelyek feltöltik és ösztönzik őket.

V. Varga József

Két éve már, hogy belföldi díszvendégként hívta fel magára a figyelmet a város impozáns megjelenésével. Az Utazás kiállítás az év legfontosabb turisztikai seregszemléje, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban március 2. és 5. között rendezik meg az eseményt, amelyen Székesfehérvár idén is látványos standon (A-pavilon, 211G) készül bemutatni turisztikai kínálatát, attrakcióit.

Az Utazás - Inspirációk 2017 megjelenésről Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere és F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője tartott tegnap sajtótájékoztatót a Hiemer-házban.

Nyáron ismét visszatérnek a királyi óriásbábok, hogy elkápráztassák a közönséget
Archív fotó: Koppán Viktor

A fehérvári stand minden évben valamilyen újdonsággal várja a látogatókat. Míg tavaly az akkor nyitó Gorsiumra irányították a figyelmet, idén ismét visszatérnek a királyi óriásbábok. Ezúttal a facebook-játék résztvevői is lesznek, a velük készülő szelfik feltöltői között Koronázási programcsomagot sorsol ki a turisztikai társaság, a megyeszékhely standjának gazdája.

Kiemelt szerephez jut idén a város kulturális kínálata, melyben az intézmények (Vörösmarty Színház, Alba Regia Szimfonikus Zenekar, Szent István Király Múzeum) és színvonalas rendezvénykínálat (Fehérvári Programszervező Kft.) mellett olyan szenzációs időszaki kiállításokra hívják fel a figyelmet, mint a Pompeji kiállítás, amely március közepétől költözik a táci Gorsiumba.

Az Utazás kiállítás szervezői most az Y generációra fókuszálnak, különféle kedvezményekkel és nyereményekkel várják őket. A fehérvári stand virtuális valóság tartalmakkal készül, amelyeket e korosztály is várhatóan értékelni fog.

Brájer Éva kifejtette lapunknak: a székesfehérvári Utazás-kínálatot úgy építették fel, hogy annak a városban is megjelenjen hozadéka. Az önkormányzat a történelmi belváros megújítását tervezi, nevezetesen a Bartók Béla tér, a Kossuth, a Jókai és az Oskola utca és környékének fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!