Hírek

2017.08.11. 18:35

Inkább éjszaka harapnak a halak: A hőség nem tesz jót étvágyuknak!

DINNYÉS A nyár eddigi legmelegebb időszakában már erősen felmelegedett a Velencei-tó vize, így a kapások számában voltak elég gyenge időszakok is. A hőség nem tesz jót a halak étvágyának a Velencei-tónál, de még így is akadnak jó fogások.

Lovász Lilla

- Az esti, éjszakai, illetve a hajnali órák bizonyultak a leginkább fogósnak az utóbbi időben, nap közben csak ritkán akadtak szép zsákmányok - tudtuk meg Bozai Zsolttól, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetőjétől.

Böcz András baracskai halász az egyik Dinnyésen betelepített pontyot tartja a kezében

- Süllőből közel hat, harcsából tizenhét kilós volt a legnagyobb példány, és néhány balin és csuka is horogra akadt, de csak kisebb egyedek. A szakértő hozzátette, a keszeg és ponty is megérezte az extrém felmelegedést, de időnként akadtak jobb fogások is. A ponty esetében ez összefügghet azzal, hogy a vízhasznosító Mohosz a múlt hét közepén ismét kihelyezett mintegy 4000 kiló, horogérett állományt a tó különböző pontjain, amit augusztusban újabb telepítések követnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!