Hírek

2017.04.25. 19:15

Ingyen megnézik a kéményt!

MEZŐFALVA Az ingyenes kéményvizsgálat ellenére is vannak, akik nem akarják beengedni a kéményseprőt. Pedig a szeszélyes április okoz még gondokat. Hosszabbodott a fűtési szezon, nem árt figyelni a tüzeléstechnikai berendezésekre, kéményekre!

A hét végén Mezőfalván ismét kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat. Drága Róbert kéményseprővel Nagyvenyimen találkoztunk munka közben, és rákérdeztünk a lakosság kéményseprési hajlandóságára.

A fehérvári Kémény Zrt. munkatársa, Drága Róbert

- Dunaújvárosban, Baracson, Nagyvenyimen, Kisapostagon Mezőfalván megközelítőleg tizenötezer kéményt ellenőrzünk kollégámmal - mondta lapunknak a székesfehérvári Kémény Zrt. munkatársa, aki hozzátette: - A gázkéményeket kétévente, szilárd tüzelésűt évente szükséges átnézni. Az ingyenes vizsgálat ellenére még most is vannak, akik nem akarják beengedni a kéményseprőket. A többség azonban eleget tesz a törvényi kötelezettségnek. Amennyiben nem találjuk otthon a lakót, értesítést hagyunk, és többször próbálkozunk az ellenőrzés elvégzésével. Ha kicsit is odafigyelnénk a tüzeléstechnikai berendezéseinkre, akkor sok bajtól óvhatnánk meg magunkat - hívta fel a figyelmet a kémények doktora, Drága Róbert.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!