Hírek

2012.10.14. 18:39

"Ikarus majális" októberben

Székesfehérvár - Az egykori Ikarus majálisok hangulatát idézték meg a hét végén a gyár területén rendezett főzőversenyen.

Miskei Anita

Több tíz vállalkozás dolgozik az egykori Ikarus gyár területén, egymás mellett, mégis idegenként tevékenykednek nap mint nap.  Pallag-Bozsák Csaba és Varga Tibor arra gondolt, bár eltérő profilú vállalkozások a bérlői az Ikarusbeli épületeknek, s talán üzleti partnerként sohasem keresik meg egymást, az emberség, a barátság, az összetartás mégis jellemezheti ezt a kis csapatot, amit hatvannál is több vállalkozás, cégvezetők, dolgozók alkotnak. Szervezésbe kezdtek, s megidézték a régi Ikarus majálisok hangulatát, amiben harmincnál is több vállalkozás segített.

Pallag-Bozsák Csaba elárulta, a legfőbb céljuk az volt, hogy  közelebb hozzák egymáshoz az itt dolgozókat, hiszen minden nap ugyanazon a portán lépnek be, s mennek ki, azzal a busszal érkeznek, mégsem ismerik egymást. Nem csak az üzleti, hanem az elhaló emberi  kapcsolatok életben tartása is fontos - vélekedett az esemény szervezője. Elárulta, bár kezdetben nem is hitte, hogy ilyen népszerű lesz a rendezvény, mégis harminc csapat állította fel bográcsát szombaton, s vágott bele a főzésbe. A hangulat pedig már kora reggeltől jól alakult, a szomszédok nem csak kóstolgatták egymás bográcsosát, de beszélgettek is, újabb barátságok szövődtek, s elevenedtek fel rég ellaposodott kapcsolatok, ismeretségek. Persze a hangulatot fokozta a már reggeltől aktívan kóstolgató és segédkező  Szőke András, s a kicsit később érkező Bede Róbert is. Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Ikarus főzőversenyen ugyanis nem csak a fakanál, de a végső döntés is a két ismert ember kezében volt. Persze Szőke András és Bede Róbert nem először kóstolgattak együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!