Hírek

2013.04.16. 13:43

Igazságot a gyászban - Cikkünk is segítheti egy özvegy ügyét

Vál - A sors nagyon keményen megbüntette váli olvasónkat, akinek férje egy szörnyű baleset áldozataként halt meg. A fájdalom mellett együtt kell élnie azzal, hogy bizonytalan jövő várja, de még az igazságot is keresnie kell.

Tihanyi Tamás

- Sulyok-Pál Ildikó vagyok, váli lakos, kétgyermekes édesanya. Férjemmel és két fiammal boldogan éltünk, jóllehet ugyanolyan napi gondokkal küzdve, mint sok átlagos magyar család. Svájci frank alapú hitelt vettünk fel, négy  éve építkeztünk. De aztán...

A baleset, amelyről korábban már beszámoltunk, 2011. augusztus 30-án történt a  7-es számú főúton Martonvásár és Tárnok között,  Simonpusztánál, a 27-es kilométerkő közelében.   Reggel indultak hárman Válról, azonban Tárnok előtt  elfogyott az üzemanyag.  Letolták az autót az út szélére,  sikertelenül segítséget kértek, majd tolni kezdték a Ladát.   Sulyok Pál a bal első ablaknál tolta az autót, miközben kormányozott is, fia, Szilárd  pedig hátul, Ildikó a jobb oldalon. Mögöttük feltorlódtak az autók, mert a szembeforgalom miatt nehéz volt előzni. Aztán hirtelen egy hatalmas csattanást hallottak.

- A fiam végignézte, ahogy az apját elüti egy sötét Opel,  amely négy-öt  feltorlódott autót előzött nagy sebességgel, de nem tudott időben besorolni, és a Ladát a hátsó ajtónál kapta el, utána pedig férjemet a derekánál - idézi fel a szörnyű napot Ildikó. - Férjem 20 métert repült az ütközés hatására, az úttestre esett, alatta nagy vértócsa keletkezett. A baleset 7 óra 30-kor történt, 9-re már a műtőben volt, de  mire az intenzív osztályra értünk, közölték, hogy a férjem meghalt. Aztán valami csoda történt, mert újraéledt, mintha nagyon szeretett volna még élni: megvárta a kisebbik fiunkat, és amikor elbúcsúzott tőle, meghalt.  Rám ezek után nagyon sok gond és baj hárult, és rengeteg adósság, amit egymagam kellene fizetnem, egy bérből. De ez nem megy, ez lehetetlen.

Sulyok Ildikó a tragédia után nehéz helyzetbe került, igazát keresi

Az első fokú ítéletet Ildikó nem fogadta el, ő laikusként is sok szabálytalanságot vélt felfedezni a helyszínen a rendőri intézkedéskor, majd később a tárgyalás során. Például Ildikó azt állítja, hogy a rendőrség nem vett fel tanúvallomást a helyszínen. Az FMH-nak  még első írásunk megjelenése előtt  elmondta,  olyan szemtanút keres, aki ott volt a balesetnél. Szerkesztőségünknél  jelentkezett is egy férfi, aki vállalta, hogy vallomását írásba adja  és tanúskodik, ha kell. Ezt mondta  az egyik, a helyszínen beavatkozó  tűzoltó is.

Egy fotó a balesetről, amely a 7-es főúton történt

A másodfokú tárgyalás hétfőn volt a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol a bírónő - részben  a cikkünk nyomán keletkezett  vallomások hatására  - megállapította, hogy valóban több mulasztás történt korábban az eljárás során, amely nem volt mindenre kiterjedő.  Ezért új szakértőket kértek fel, és lényegében megismételik az egész eljárást. Ennek során az első hivatalos meghallgatás július 11-én lesz.

Írásunk tehát nem csak az igazsághoz vihet közelebb egy tragikus ügyet, talán a baleset miatt nélkülöző család sorsán is javíthat. De addig még hosszú időnek kell eltelnie, Sulyok Ildikónak  pedig a két gyerekkel  minden nap egy túlélés.

Füst Milán írta, hogy az élet napokból áll, és mindig csak egy napig kell kitartani. Ez azonban sokszor  igen nehéz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!