Hírek

2012.06.07. 14:24

Idén is Bregyó-közi napközi

Székesfehérvár - Bővülő programkínálattal várja idén nyáron is a gyerekeket a Bregyó-közi napközis tábor és a városi önkormányzat tulajdonában lévő Velencei Ifjúsági Tábor.

feol.hu

Brájer Éva alpolgármester, Nagyné Ferenczy Eleonóra, a polgármesteri hivatal ifjúsági és sportirodájának munkatársa és Elekes Zsuzsa, a Civil Szervezetek Regionális Szövetségének elnöke közös sajtótájékoztatón ismertette az idei táborokkal kapcsolatos információkat.

A Bregyó-közi napközis tábor hat turnusban, július 2. és augusztus 10. között hétköznapokon 8-16 óráig várja a gyerekeket. A térítési díj megegyezik a szorgalmi időszak napközi-díjaival, az ott beszámítható kedvezmények itt is érvényesek. Jelentkezni a tanév végéig az iskolák élelmezésvezetőinél, azt követően személyesen a táborban, a Városgondnokság munkatársainál lehet.

- Sok gyermek, különösen a hátrányos helyzetűek  számára ez az egyedüli lehetőség a táborozásra, ezért is igyekszünk minél tartalmasabbá tenni a programokat - hangsúlyozta Brájer Éva. Elhangzott, hogy idén kétszer annyi pedagógus jelentkezett a tábori munkára, mint tavaly.

A Velencei Ifjúsági Tábor három turnust indít a fehérvári gyerekek számára. Július 9-13. között a színjátszást kedvelőket, július 16-21-ig a lovagkor iránt érdeklődőket, július 23-28. között pedig a népzene és a néptánc szerelmeseit várják. Az ott alvós turnusok ára a támogatás révén jóval a piaci ár alatti, csupán  11350 forint. Ide jelentkezni szintén az iskolákban, illetve a tanév végét követően a [email protected] címen lehet.

Elekes Zsuzsa elmondta, hogy az Alba Plázán belüli Civil Korzó a várossal folyó együttműködés keretében vállalta, hogy június hónapban táboroztatási információs központként működik. Nem csupán az önkormányzati, hanem a sportegyesületek, civil szervezetek és más táborok információit is díjmentesen közvetítik. Naponta 10 és 16 óra között önkénteseiktől lehet érdeklődni, egyéb időben pedig a pultnál lévő televízión online is biztosítják a tábori információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!