Hírek

2016.11.22. 10:12

Húszezer forintos utalvány és babatakaró minden fehérvári újszülöttnek

A gyermekvállalás ösztönzését segítené, egyúttal a "városi polgárrá" fogadást is jelképezné a Székesfehérvári Születési Támogatási Program, amelyet pénteken fogadhat el a közgyűlés.

Házi Péter

Amint Cser-Palkovics András polgármester a részletekről sajtótájékoztatóján beszámolt, a tervek szerint 2017 január 1-től minden olyan újszülött, akiknek a szülei fehérvári lakcímmel rendelkeznek, egy összegben húszezer forintos Erzsébet utalványt kapnának. Ez az anyagi része a támogatásnak, ám a város azt is szeretné kifejezni, hogy fontosak számára az újszülöttek, ezért egy kedves kis takarót is kapnak majd a babák, a pléden várhatóan Székesfehérvár címere is szerepel majd. Ezzel a gesztussal mintegy Székesfehérvár polgárává is fogadja a város a piciket. Mivel évente 8-900 székesfehérvári baba születik, a programra mintegy 30 milliót szán az önkormányzat.

- Székesfehérvár számára öröm, ha egy újszülött jön világra, s persze azt is szeretnénk, ha aztán életének minél nagyobb részét töltené szülővárosában. Erről szól a tervezett program - mondta a polgármester, aki kérdésünkre hozzátette, az újszülöttek méltó köszöntésének ötletét Horváth-Tancsa Ágnes terjesztette be néhány hónapja a közgyűlés elé. Földi Judit és Horváth Miklósné képviselők is segítették javaslataikkal a program előkészítését. Akkor a polgármester időt kért, ezt az ötletet gondolták most át, s pénteken döntenek a javaslatról. Amint arról már beszámoltunk, várhatóan létrehozzák az Újszülöttek Parkját is, de hogy a Jávor Ottó téren, vagy esetleg a Fehérvár Tüdeje program keretében a palotavárosi tavaknál, az még nem eldöntött. Ez az elképzelés arról szól, hogy minden évben ültetnének egy fát az adott évben világra jött csecsemők előtt tisztelegve, s valamilyen  módon akár a nevüket is fel lehetne tüntetni a parkban. A részletekről azonban még folyik a gondolkodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!