Hírek

2015.11.09. 17:29

Horror mellékutak a megyében: idén már nem várható előrelépés az ügyben

Bár tavasszal megígérték, a Szabadegyháza-Agárd, illetve az Adony-Velence közötti szakaszokat továbbra sem újították fel. A Magyar Közút Nonprofit Kft.-től megtudtuk: idén már nem is várható előrelépés az ügyben.

Sebestyén Lilla

Uniós forrásból újulhat meg a Szabadegyháza-Agárd összekötő út mintegy 7,3 kilométeres szakasza, illetve az Adony-Velence közötti út 15 kilométeren – ezt ígérte áprilisban a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amelyre a napokban egyik olvasónk, Tóth Árpád hívta fel a figyelmünket. A felújítás több, mit indokolt lenne, hiszen a Zichyújfalu és Agárd közötti szakasz jelenleg rendkívül rossz állapotban van, jellemzőek a felgyűrődött burkolatszélek, az erős nyomvályúsodás, a kátyúk és a repedések. A másik projektben az Adony és Velence közötti út újult volna meg két ütemben. Az elsőben az M6-os autópálya csomópontjától Pusztaszabolcs teljes átkelési szakaszáig, illetve a második ütemben Velencén, az aluljáró mellett épített új körforgalomig.

– Azt ígérték, júliusban elkezdődnek és az év végére, akár be is fejeződhetnek a munkálatok. Most itt a november és az utak felújításának semmi látható, fizikai nyoma nincs – írta levelében olvasónk. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályát kérdeztük az elmaradt felújítás okairól. – A pályázaton a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyert uniós támogatást viszont az kizárólag 2015 végéig szól. A vállalkozási szerződés hamarosan rendelkezésünkre áll, de a téli üzemeltetési időszak alatt az idei kivitelezés nem lehetséges, így az anyagi forrást más programokból valósítjuk meg, erre még keressük a megoldást. A forrás biztosítása után kezdődhetnek meg a munkák 2016 tavaszán – írta levelében Marczin Bence a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!