Hírek

2014.09.17. 08:01

Honosították a Mikulás kiskövetét

Állampolgári eskütét tett csütörtökön Dávid Kitti. A vajdasági Martonoson élő kislány, akinek szívbemarkoló története és csodás gyógyulása sokaknak hitet ad, Fejér megyében lelt barátokat.

Klecska Ernő

A család, miután a köztársasági elnök aláírta honosítási okiratukat, úgy döntött, hogy Sárbogárdon kívánja letenni az állampolgári esküt. Ezt Sükösd Tamás polgármester előtt tették meg.

Fotók: Gál Sándor

A kislánynál 2010-ben diagnosztizáltak agydaganatot, nem sokkal később meg is műtötték éve. A gyerekeknek megengedett  mértékű  legnagyobb  sugárkezelést  kapta, kihullott  a  haja,  tönkre  mentek  a  fogai,  de a csodálatos módon helyrejött. (Ahogy édesanyja korábban lapunknak elmondta: akkor tekinthető gyógyultnak, ha 6-7 év múlva is tünetmentes marad.) A próbatételek ellenére ő  volt az, aki végig tartotta  a családban a lelket, s reményt, példát adott sok hozzá  hasonló  sorsú gyermekeknek  és  szüleiknek.


Kitti támogatására több civil szervezet is gyűjtést szervezett. A gyermek gyógyulásáért és a család által életre hívott Gyógyuljunk Együtt Klub  támogatásáért  több  alkalommal is szerveztek Fejér megyében jótékonysági programot. Egyik fő segítője a „Mikulásnagykövet”, a  mezőfalvai Kovács István, aki jótékony célú, maratoni távú futásaival próbálja rendszeresen felhívni a figyelmet az egészséges életmód és a sport fontosságára, s útjain rendszeresen gyűjt hasonló ügyek érdekében. Az atléta egyik kezdeményezése, a Nagykarácsonyból Mikulásfutás - barátságuk eredményeként Kitti elnyerte a Mikulás kiskövete címet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!