Hírek

2017.08.21. 18:07

Honnan van a Csónakázó-tó partján lévő horgony?

SZÉKESFEHÉRVÁR A címben említett, 1984 óta a Csónakázó-tó partján lévő horgonyt finn testvérétől, Kemitől kapta a város.

Majer Tamás

Székesfehérvár és Kemi 60 esztendeje testvérvárosa egymásnak. A hajóhorgonyt 33 éve Kemi városa adta ajándékba Fehérvárnak. A gesztusról hírt adó emléktáblát helyeztek el tegnap a gigantikus vas mellett.

A horgonynál olykor a játszóterező lurkók is lecövekelnek

– Jobb helyre került az ajándék, mint ahol volt, annak ellenére, hogy nem kellett elmozdítani – mondta köszöntőjében Róth Péter alpolgármester, utalva a Csónakázó-tó megszépülésére.

– Ezzel a táblával tisztelgünk a százéves független Finnország előtt is – emelte ki Prépost Károlyné, a SAMPO Székesfehérvári Finnbarátok Köre elnöke.

A Kemi városvezetését képviselő Jukka Vilén, aki augusztus 20-án Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet kapott a testvérvárosi együttműködésért végzett munkájáért, arról beszélt, hogy baráti körök kapcsolatával kezdődött a két város közeledése, s reméli, hogy a találkozások igénye fennmarad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!