Hírek

2006.02.20. 11:16

Hétszázezer baromfi levágását rendelték el Indiában

Navapur (MTI/AP/Reuters) - 700 ezer baromfi elpusztítását rendelték el a hatóságok India nyugati részén, ahol háziszárnyasok fertõzõdtek meg a madárinfluenza vírusának emberre is veszélyes H5N1 altípusától.

Mórocz Zsolt

Helyi tisztségviselõk korábban 500 ezerben jelölték meg a kiirtandó háziszárnyasok mennyiségét. Vilaszrao Desmuk, Máhárásztra állam fõminisztere azonban hétfõn azt mondta, hogy (a Bombaytól mintegy 400 kilométerre északra, a nandurbári járásban fekvõ) Navapur körzetében 48 gazdaságban 700 ezer baromfit fognak kedd estig elpusztítani, hogy megakadályozzák a járvány terjedését.

rn

Az egészségügyi hatóságok karantén alá helyeztek három gyermeket hétfõn influenzaszerû tünetekkel. "Három, két év alatti gyermeket elkülönítettek és karantén alá helyeztek Nandurbár járásban egy kórházban" - közölte Vidzsaj Szatbir Szingh, Máhárásztra állam egészségügyi minisztere.

rn

A madárinfluenza-vírus H5N1 altípusa által okozott, laboratóriumi vizsgálatok által igazolt elsõ baromfifertõzést szombaton jelentették be hivatalosan Nandurbárban. Vasárnap az influenzáéhoz hasonló tünetekkel már karantén alá helyeztek egy asszonyt és egy gyermeket. Hétfõn közölték azt is, hogy a laboratóriumi vizsgálatok nem igazolták a vírus jelenlétét egy vasárnap, Gudzsarát államban, a járvány gócpontjának környékén meghalt férfinál, akinél a tünetek alapján a vírusfertõzést feltételezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!