Hírek

2013.05.10. 19:06

Herendi köszöntés

Herend köszönti Szent István városát címmel kiállítás nyílt pénteken a megyei múzeum Fő utcai épületében.

Zsigó Ferenc

A vitrinekben csodálatos tálak, kancsók és egyéb porcelán remekek, a falon mívesen megalkotott porcelán festmények kápráztatták el a megnyitóra érkezőket. A múzeum díszterme zsúfolásig megtelt, amikor Cser-Palkovics András polgármester megkezdte a köszöntők sorát.



"Adjuk hírül, hogy itt van a magyar iparművészet egyik csúcsa" - fogalmazott a polgármester. Őt követte a sokaknak a Videotonból ismerős Kőrős Endre, aki a Herendi Porcelánművészeti Múzeum Alapítvány kuratóriumának elnökeként szólt a jelenlévőkhöz. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója a cég történetét foglalta össze, majd Vargha Tamás honvédelmi államtitkár nyitotta meg a kiállítást. Ünnepi volt a pillanat, amikor bemutatták a manufaktúra ajándékát, egy Szent Istvánt ábrázoló, gyönyörű tálat.




Az ünnepi megnyitót követően sokan köztük a kép jobb szélén Bruckner Ákos Előd ciszterci szerzetes megcsodálták az ajándék tálat (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!