Hírek

2010.10.12. 16:47

Helyosztó az önkormányzatnál - alpolgármester lehet Brájer, Égi és Róth

Székesfehérvár - Három alpolgármestert jelöl ki munkájának segítésére Cser-Palkovics András, Fehérvár megválasztott polgármestere, aki egyeztetve a nem fideszes képviselőkkel a bizottsági posztok betöltésére is javaslatot tesz a csütörtöki alakuló közgyűlésen.

Házi Péter

A város új polgármestere Brájer Évát a humán területért, Égi Tamást a gazdasági területért felelős alpolgármesternek jelöli, Róth Péter pedig a társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármester lehet. A közgyűlésre beterjesztendő javaslat szerint négy bizottság jön létre.
A pénzügyi és költségvetési bizottság vezetője az ellenzéki Farkas László (Civil Mozgalom), az ügyrendi, igazgatási és jogi bizottság elnöke Kovács Zsolt (Fidesz), a humán közszolgáltatási szakbizottság elnöke Földi Zoltán (Fidesz) lesz, a gazdasági szakbizottság élére Bezzegi Pált (Fidesz) javasolják, ám itt Viza Attila (Fidesz) mellett Knizse Gyula (MSZP) és Szigli István (független) személyében ugyancsak meglesz a kontroll. A jogi bizottság alelnöki tisztét Márton Roland (MSZP) töltheti be, a humán bizottságnál is lesz két alelnök: Gál Péter (Jobbik) és Juhász László (Válasz).
A Fidesznek kétharmados többsége van a képviselő-testületben, ennek ellenére a bizottsági tisztségviselők fele az ellenzék soraiból kerül majd ki. A külsős tagok tekintetében a kamarák és szakmai szervezetek számára szakértői és állandó meghívotti helyeket ajánl fel a polgármester, aki a humán közszolgálati szakbizottság külsős tagjává Márton Zoltánt, az Esélyek Háza igazgatóját javasolja, akinek szaktudását és tapasztalatát a bizottság nem nélkülözheti.
A választási program végrehajtását hat fideszes tanácsnok segíti, Gál Péter pedig vagyongazdálkodási tanácsnoki szerepet kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!