Hírek

2009.07.09. 02:29

Hat gyanúsított az ercsi tömegverekedés ügyében

FMH-DH-információ - A 15 támadóból nyolcat azonosított a rendőrség, hatot gyanúsítottként hallgattak ki. Megírtuk: roma fiatalok provokáltak verekedést szombaton Ercsiben.

- Ma annyira liberális a magyar jogrend, hogy a többségnek el kell tűrnie a rendetlen életmódot folytató személyek ténykedését - mondta az esettel kapcsolatban Szabó Tamás, Ercsi MSZP-s polgármestere. A településvezető hozzátette: Ercsiben a nagy többség próbál a törvényes keretek között élni, ám a renitensek folyamatosan zaklatják a többséget. - A tisztességes embereknek kell félniük azért, mert tisztességes életmódot folytatnak? - tette fel a kérdést a város első embere, aki üdülési ajánlatot tett azoknak, akik úgy gondolják, hogy mden rendben van az országban. - Jöjjenek el Ercsibe, és éljenek nálunk két hetet. Aztán visszamehetnek Budapestre, és elmondhatják, mit láttak. Őszintén. Legalább akkor ők is a valóságot látnák arról, hogy milyen tragikus a helyzet a vidéki Magyarországon - fogalmazott.


Ercsiben rendőrök járják az utcát, a tisztességes többség védelme érdekében
Fotó: Koppán Viktor Dávid

A városban elterjedtek a hírek arról, hogy a megtámadott fiatalok demonstrálni kívánnak a polgármesteri hivatalnál. Kósa Mártától, a testület közbiztonsági bizottságának elnökétől úgy tudjuk: a nemtelen támadás áldozatai békés demonstrációval kívánják felhívni a figyelmet az áldatlan állapotokra. Az elnök úgy véli: a helyi közbiztonság nem elsősorban a rendőrség hozzáállásán múlik. A jogalkotás terén óriási hézagok vannak, ezért a békeszerető polgár folyamatosan azt tapasztalja, esélytelen helyzetben van. A demonstrációt várha- tóan július 15-én 18 órakor rendezik - mondta el Kósa Márta.

A sérültekről a Szent Pantaleon Kórház semmilyen hivatalos információval nem szolgált, de a Dunaújvárosi Hírlap kiderítette: a sürgősségi osztályra bevitt három ember közül egyet agyrázkódás miatt még bent tartanak. Szerettük volna megkérdezni a kórházi megfigyelés alatt álló fiatalembert a történtekről, ő azonban - érthető okok miatt - nem kívánt nyilatkozni. A fiatalember negyedik napja fekszik a kórházban, két barátját már hazaengedték.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől tegnap megtudtuk: három személyt - köztük egy tizennyolc és egy tizenkilenc éves iváncsai lakost - már vasárnap azonosítottak, egy harmadik fiatalt elengedtek, mert kiderült róla, hogy cselekvőképtelen.

- Kedden két tizenhét éves ercsi és egy huszonegy éves iváncsai fiatalt állítottak elő a kollégák. Mindhármójukat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A huszonegy éves iváncsai lakos kivételével mind bűntetlen előéletűek. A verekedéssel kapcsolatban további két személy azonosítása megtörtént. Felkutatásuk eddig nem vezetett eredményre, így elfogatóparancsot adtak ki ellenük - mondta el R. Szabó Ágnes.

Az ercsi Zátony sörözőben szombaton éjjel történt verekedést Anonimus nevű olvasónk e-mailben jelezte a szerkesztőségnek. A levélíró szerint hajnali egy után roma fiatalok jelentek meg a szórakozóhelyen, és ok nélkül ütlegelni kezdték a vendégeket.

A mentők három fiatalt szállítottak kórházba orr- és álkapocstörésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!