Hírek

2016.11.25. 15:18

Harminchat évig Sárszentmihályon állt, most a Kossuth teret díszíti

Sárszentmihály – Ahogy arról korábban lapunk elsőként számolt be, idén egy Sárszentmihályon nevelkedett, 36 éves ezüstfenyő lesz az ország karácsonyfája. Zsédely Istvánné fáját péntek reggel kivágták, és a Kossuth térre szállították.

Buthy Lilla

Ahogy megírtuk, Zsédely Istvánné Erzsike harminchat éve, 150 forintért vásárolta a mára 4,4 tonnásra és 24 méteresre nőtt ezüstfenyőt, mely egyidős a lányával.

Hétfőn, amikor nála jártunk, könnyeivel küzdve arról mesélt, nagy űrt hagy maga után a fenyőfa, mely a hosszú évek során a szívükhöz nőtt. Lánya és fia is siratja az udvar ékének számító sűrű lombú fát.

De Erzsike azt szerette volna, ha már úgyis ki kell vágni a veszélyessé váló fát, akkor még mások is gyönyörködhessenek benne. A tűzoltók megérkezése előtt még szaloncukrokat is kötött a fenyőfa alsó ágaira, így küldte a fővárosba az ország karácsonyfáját.

A fenyőfát a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vágták ki, majd a Magyar Honvédség szállító járművére emelték és az M7-es autópálya székesfehérvári szakaszáig biztosították az útját.

– A felajánlás a Fő út és Dózsa György utca kereszteződésénél lévő családi házból érkezett, a munkálatokhoz a tűzoltóság autódarujára és magasból mentő létrájára is szükség volt. A 36 éves és 4,4 tonna súlyú ezüstfenyő több órás megfeszített munka eredményeként indulhatott útnak a rendőrség és a katonai rendészet biztosítása mellett. Az Országház előtt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság technikai eszközei és tűzoltói várták a fenyőfát – mondta el Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A szerelvény lassú haladása miatt az érintett útszakaszon torlódás is volt. Erzsike fájának díszítése november 28-án, hétfőn, a reggeli órákban kezdődik meg, és január 6-áig, vízkereszt napjáig áll majd a Kossuth téren, ahol Erzsike és gyerekei is szeretnék majd megcsodálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!