Hírek

2016.04.06. 13:57

Hamar elfogták a bicskei rablót - Afra a rendőrkutya segített

Egy 23 éves férfi rabolt ki kedden egy vegyeskereskedést Bicskén. Menekülés közben még egy vásárlót is fellökött.

Buthy Lilla

Úgy tudjuk, a férfi körülbelül 70 ezer forintot zsákmányolt a kasszából úgy, hogy elterelte az eladó figyelmét. Szimpla vásárlónak adta ki magát, parizert és kávét kért. Amíg a boltos kiszolgálta, bepattant a pult mögé, felmarkolta a pénzt, és menekülőre fogta. Az eladó és a boltban vásárló két hölgy ugyan megpróbálta feltartóztatni, de nem jártak sikerrel. Egyikük meg is sérült, amikor a rabló fellökte. A férfi a bolt elé támasztott piros biciklijével tekert el a helyszínről. Afrát a négyéves német juhász rendőrkutyát is bevetették annak érdekében, hogy a rabló kezén minél hamarabb kattanjon a bilincs. A nyomkövető kutyalány gazdája, Beke Nikoletta rendőr főtörzsőrmester elmondta, a technikus szagrögzítő-textillel vett mintát a kisbolt padlójáról, erről a nyomról indították el Afrát. Nagyjából másfél kilométeren át szaglászott a rendőreb, amikor az elkövető házánál jelezni kezdett. Nikoletta kiemelte, a gyors elfogás a kollégák csapatmunkájának köszönhető, nem csupán Afra és az ő sikere. A négylábú, bundás rendőrlány egyébként 2013-ban került Nikolettához és másik rendőrkutyájához, az Afrával egykorú, kan belga juhász Joeyhoz. Mindkét négylábú a gazdájával él, és jól kijönnek egymással.

Afra hamar elvezette gazdáját, Beke Nikolettát a rablóhoz

– Afrácska ragaszkodó, elég temperamentumos, önfejű, szeleburdi és vidám természet. Imád játszani és labdázni. Persze, amikor munkáról van szó, odateszi magát. Magabiztos kutya, nagyon elő tudja adni magát. Könnyen kezelhető és nagyon jó a koncentrációja – mesélt az őrzővédő feladatokat is ellátó kutyájáról a főtörzsőrmester. – A 23 éves bicskei rablót a riasztástól számított három órán belül elfogták a rendőrök, majd előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. A férfi ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt van folyamatban büntetőeljárás – tudtuk meg Sipos Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!