Hírek

2009.06.08. 02:29

Hajnali stressz, betört ablakok

Székesfehérvár - Iszonyú zajra ébredtek a ház lakói vasárnap hajnalra virradóra a Vajda-sor nevű utcában, a laktanyák szomszédságában. A kár tetemes, várják az üvegest.

Kovalcsik Katalin


Három ablakot törtek be a vandálok
Fotó: Nagy Norbert

A telefonáló bemutatkozott, megmutatta, elmesélte, mi történt náluk az éjszaka, de a nevét nem akarta nyomtatásban látni.

- Hajnali kettő után tíz-húsz perccel hatalmas zajra ébredtünk a feleségemmel - mesélte a történteket a férfi, miközben kinyitotta a bedeszkázott ablakokat. - Az utca felőli három ablakunkat valaki kitörte, de nem akármilyen módon, talán csákánnyal. A zajra ébredtem, leléptem az ágyról, bele egy üvegszilánkba. Kiszedtem, mentem tovább, hallottam, hogy a másik két ablakot is betörik. Minden utcai ablak dupla, az összes szárnyban szétzúzták az üvegeket. Kettőben a redőnyt is megrongálták.

A férfi azt mondta, nem tud ellenségéről, elképzelése sincs, miért történhetett ez meg velük. A választással sem akarja összefüggésbe hozni, hiszen egyszerű állampolgár, hétköznapi ember.

- Amikor kinéztem, láttam egy kocsit vészvillogóval, de az utcában lehetett egy másik is. Akkora zajjal járt ez a szörnyűség, hogy a harmadik házból is kinéztek az ablakon. Az a szerencse, hogy a másik szobában nem aludt senki. Azonnal telefonáltam a rendőrségre, még kétszer is, mert csak egy óra múlva érkezett egy járőr, és reggel a helyszínelők. A biztosítót hétfőn intézem, van kötésünk üvegkárra, de nem tudom, hogy elég lesz-e erre a rongálásra.

Németh-Kész Mónikától, a rendőrség sajtóreferensétől megtudtuk, a hatóság rongálás miatt kezdett eljárást ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!