Hírek

2013.01.22. 17:20

Gyöngyösi Márton Fehérváron nemzetbiztonsági kockázatról beszélt

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament Külügyi Bizottságának alelnöke országjáró körútjának állomásaként kedden Székesfehérváron tartott előadást Aki ellen összefogott az MSZP és a Fidesz címmel. Az esemény miatt a helyszínen tiltakozást szervezett az MSZP.

Tihanyi Tamás

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő  előadását megelőzően az eseményen megjelent újságíróknak elmondta: a Jobbik vezetése a közelmúltban  azért kérte őt országjárásra, mert megtapasztalták azt a hisztériát, amit a magyar politikai elit  Gyöngyösi véleménye szerint a média nagy részének aktív közreműködésével  az ő parlamenti felszólalása  miatt keltett.

Gyöngyösi Márton elismerte, lehet, hogy félreérthetően fogalmazott akkor, de amiről beszélt, az szerinte ma a magyarság jövője szempontjából sorskérdés.  Hiszen a  kettős, izraeli-magyar állampolgárságú országgyűlési képviselők tevékenysége nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarországon, lojalitásuk  erősen megkérdőjelezhető.  Nem véletlen, hogy az izraeli parlamentben sem ülhetnek kettős állampolgárságú politikusok, hangsúlyozta a politikus.

A Sukoró-ügy  kapcsán emlékeztetett Simon Peresz izraeli vezető politikus kijelentésére, amely annak idején hazánkat felvásárlási célországnak jelölte meg  Gyöngyösi Márton felidézte, hogy ez a magyar politikai elit teljes hallgatása mellett történhetett meg. Ez  állami szintű országhódítási kísérlet volt, mondta Gyöngyösi, aki szerint azóta tudjuk:  valóban megjelentek a maffiamódszerekkel ügyködő izraeli-magyar kettős állampolgárságú  üzletemberek Magyarországon. A kritikákat nem lehet stigmatizálással elfojtani, tette hozzá, utalva arra, hogy Izrael Állam minden ellene való bírálatot   beleértve ebbe a háborús lépéseket elítélő sorozatos ENSZ-határozatokat is  antiszemitizmusnak nyilvánít.

A tiltakozásról szólva azt mondta, az utóbbi időben szinte népfrontba tömörült a Jobbik ellen a Fidesz és az MSZP. Lapunk rákérdezett:  mit szól az ellene szervezett székesfehérvári tüntetéshez? Gyöngyösi Márton erre azt válaszolta, egyáltalán  nem lepte meg a tiltakozó akció és  örül annak, hogy az MSZP így is   felhívja a figyelmet a hazánkat fenyegető nemzetbiztonsági kockázatokra, amiről egyébként ő fontosnak tart szólni.

Gyöngyösi látogatása ellen tüntetést szervezett az MSZP székesfehérvári szervezete, az Alba Diákkör, a Felelősséggel a Jövőért Mozgalom és más civil szervezetek.  A szállodával szemben mintegy 120 fő gyűlt össze. A transzparenseiken ilyen feliratokat olvashattunk: „Nazi Free Zone,  Jobbik  oszolj!!, Nácik takarodó! A Novotel neonáci kollaboráns??” Volt transzparens, amely Radnótira és Rejtő Jenőre emlékeztetett. Knizse Gyula szólt először az egybegyűltekhez. Elmondta, hogy Gyöngyösi parlamenti beszéde világszerte megbotránkozást keltett, ám nem bocsánatot kérni jött Fehérvárra, hanem antiszemita nézeteit terjeszteni.

Az Alba Diákkör és a Felelőséggel a Jövőért Mozgalom szónokai emlékeztettek rá, hogy Szent István az Intelmekben leírta, hogy az egy nyelvű, egy szokású ország gyenge és esendő.  Azt mondták, a kisebbség nem ellenség, nem bűnbak.

Márton Roland, az MSZP városi elnöke azzal kezdte beszédét, hogy nem akarnak erőszakot.  A kirekesztő nézetek azonban terjednek, a gondolat már jelen van, nem akarják megvárni a tetteket. Nem akarják, hogy a harmincas évek végi, negyvenes évek eleji események megismétlődjenek, hiszen akkor félmillió magyar, köztük 2400 fehérvári állampolgár esett áldozatul.  Akkor is listázással indultak a dolgok.
A tömeg nácik haza   kiáltásokkal szakította meg a szónokokat.  A városi pártelnök beszéde alatt feltűnt mintegy tucat fiatal a túlsó oldalon, akik próbálták megzavarni a programot. A helyszínt biztosító rendőrök szavára azonban bevonultak a Novotelbe némi „mocskos zsidók” kiabálással.

Fotók: Nagy Norbert

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!