Hírek

2017.06.28. 13:29

Gyermekorvost keresnek Ercsiben

A 2-es körzetben pályázatot írnak ki a gyermekorvosi állás betöltésére – döntött legutóbbi ülésén a képviselőtestület.

Bokros Judit

A város júniusi testületi ülésének kezdetén a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Dankó István kért szót, hogy megköszönje az elmúlt három évben tapasztalt együttműködést Ercsi önkormányzata részéről. Ezután a képviselők több fontos témában hoztak döntést.

Ilyen volt például az, hogy pályázatot írnak ki gyermekorvosi álláshely betöltésére közalkalmazotti státuszban. Ehhez szolgálati lakást is biztosítanának. Ennek oka, hogy a 2-es körzetben szeptember végével közös megegyezéssel megszűnik a megbízási szerződés a jelenlegi orvossal. Az ő helyére keresnek majd valakit – az orvosnál a praxis megvásárolható lesz. Különösen fontos ügy ez, hiszen nem könnyű mostanság vidékre vonzani a doktorokat.

A grémium tájékoztatókat fogadott el, és határozott arról is, hogy a Napfény Óvoda, valamint a Hétszínvirág Óvoda is hét-hét csoporttal kezdheti el  az új nevelési évet. Hoztak még döntéseket közbeszerzések kapcsán, s az utak felújításáról is. Aszfaltozzák majd a Petőfi, Erkel, Munkácsy, Keleti Károly utcákat, a Kispusztai út egyik szakaszát, a másik rész pedig alapos kátyúzásban részesül.

Az önkormányzati tulajdonú helyi utak forgalmi rendjét érintő rendelet megalkotását augusztusra halasztották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!