Hírek

2013.09.12. 05:35

Gyereket vettek maguknak, aki meglopta a váli házaspárt

Nem mindennapi cselekmény borzolta csütörtökön a csöndes falu, Vál Fő utcáján tartózkodók kedélyét. Fél tucatnyi tévéstáb, rendőrségi autók, ez nem éppen megszokott erre.

Kocsis Noémi

Kit öltek meg? – hajolt ki egy sofőr kocsija ablakán, míg  elaraszolt a kamerájukat igazgató stábok mellett. Senkit, mondták a sajtómunkások – egy fiatal nőt figyeltek, aki egy pillanatra kijött az emberkereskedelemmel gyanúsított házaspár házából. Ő nem ismer semmiféle K-ékat, mondta, azzal eltűnt a házban.

Az utcabeliek keveset tudnak a Gyúróról néhány hónapja ide költözött családról. Legfeljebb csak azt, hogy sokan vannak, kora reggel mennek, este jönnek, piacozással, vásározással foglalkoznak, Erdélyből kerültek a környékre és hogy romák. Egyébként senki sem tartotta a kapcsolatot velük, csendes, maguknak való népeknek ismerik őket. A falubeliek is most szembesültek vele, hogy a titokzatos família egy 14 és fél éves erdélyi roma fiút vásárolt, mint a rendőrség által eddig felderített adatokból kiderült, 100 ezer forintért, különböző ház körüli munkákra.

Csütörtökön csak a sajtó képviselőivel lehetett találkozni a ház előtt. A szomszédok szerint nem csak a 14 éves fiú dolgozott Erdélyből az emberkereskedelemmel meggyanúsított, a bírósági döntés alapján immár szabadlábon védekező K. házaspárnál (Fotó: Tósoki Attila)

 

A család azért került a rendőrség látókörébe, mert a családfő szeptember 9-én feljelentést tett, miszerint őket a  „gyámságukba vett árva gyerek” meglopta. A fiút a helyiek, akik legalább látták, vagy találkoztak, beszéltek vele, kicsit furcsának, nem teljesen ép elméjűnek írják le, a gyanúsítottak szomszédságában élő idős asszony szerint sokat és némán dolgozott, például az udvaron rakodott építési törmeléket.

Mint később kiderült, nem az első ilyen „gyámsága” volt ez már a gyereknek, az anyja Romániában kifejezetten azért adta el különböző összegekért, hogy a munkaadóitól minél többet lopjon és a pénzt küldje haza. A tinédzser tette is a dolgát, bő fél év alatt milliós értéket lopott össze váli „gyámszüleitől”. 

K. Lajost és feleségét a rendőrség kihallgatta, egyben gondoskodtak a fiú elhelyezéséről is, valamint felvették a kapcsolatot a romániai társszervekkel, az anya felelősségre vonásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!