Hírek

2016.12.07. 16:35

Plüssállatok és szeretet - Gyerekek gyűjtöttek játékokat beteg gyerekeknek

Székesfehérvár - Plüssmacit a Fejér Megyei Szent György Kórházba: ez a karácsonyi jótékonysági akció lényege, melyhez a Vörösmarty Mihály Általános Iskola is csatlakozott: több zsáknyi, körülbelül 500 plüssjátékot gyűjtöttek a gyerekek, szüleik és a tanári kar.

Buthy Lilla

A Fejér Megyei Szent György Kórház Gyermekosztálya számára indult plüssmackó gyűjtő akció nemrég a közösségi oldalon. Felsorolni is nehéz lenne, milyen sok helyen alakultak ennek nyomán Mackó-gyűjtőpontok. Az ötletgazdák, Zsákovics Helga, Szabadkainé Dobján Viktória és Zsákovics Réka azután indították el az akciót, hogy rábukkantak egy felhívásra az interneten, miszerint több megyében mentőkocsikba gyűjtenek mackókat. Így talált megyei követőkre az akció, és hála az önkénteseknek és minden adományozónak így menetelhetnek hamarosan a plüssmacik ezrei a Székesfehérvári Szent György Kórházba is, hogy mosolyt csaljanak a beteg gyerekek arcára.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai is örömmel vállalták a nemes feladatot: ők már tudják, segíteni, összefogni nagyon jó érzés. Az igazgató, Szili Csaba elmondta, mintegy félezer plüsst gyűjtöttek össze a lelkes gyerekek, amit egy üvegkalitkába lehetett bedobni az iskola aulájában. Szerdán nem csak plüssökkel, szeretettel is megtömték a zsákokat a gyerekek.

- Egyik kolléganőnk ötlete alapján egy hónapig gyűjtöttük a plüssöket, játékokat. A vitrinnel egy látványos formáját választottuk a gyűjtésnek, ami egy köbméter maci elhelyezésére volt alkalmas. Szinte minden diák hozott bele valami meglepetést. Sokat beszéltünk erről a kezdeményezésről az órákon is, a segítségnyújtásról, adományozásról, így átérezték ennek a fontosságát. Hogy ezzel beteg, lábadozó gyermekeknek segíthetnek, akik kórházban vannak - tette hozzá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!