Hírek

2014.01.07. 15:35

Fűtés hol van, hol nincs a Köfém lakótelepen

Székesfehérvár - A Köfém lakótelep 42-ben lakók fűtéspanaszáról szóló írásunk nyomán az első egyeztetés még aznap megtörtént, erről kedden kaptunk tájékoztatást.

Zsigó Ferenc

Zsóka József az állítólag rosszul felszerelt radiátor mellett

- Mielőtt a helyszínre indultunk volna, megkértük a Széphő Zrt. diszpécserét, hogy emelje fel a ház távfűtő rendszerében keringetett víz hőfokát, hátha így hamarabb rájövünk, hol a hiba tájékoztatott  a hétfői bejárásról Tóth József művezető, a Székesfehérvári 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet illetékese. - Miután nem csak a másodikon lakó Zsókáné asszony, hanem a földszinten Baracskaiék is megemlítették, hogy most milyen forró a fűtéscső, abban azért megnyugodhattunk, hogy a lépcsőház fűtési felszálló vezetékei egyébként jól működnek, megítélésünk szerint tehát továbbra is a két fürdőszoba átszerelt radiátorainál kell keresni a megoldást - tette hozzá Tóth József.

Mint azt hétfői riportunkban is írtuk, az átszerelt radiátorok tulajdonosai Zsóka József és alattuk lakó lányáék állítják, hogy másutt van a gond. A folyásirányról, keresztmetszetről, rossz bekötésről szóló találgatást elutasítják. Riportunkban is szerepelt, hogy az első emeleti lakásban már nyolc éve törölközőszárítós radiátor van, a fűtési gondok pedig csak három éve, az akkori fűtésrekonstrukciót követően jelentkeztek. Zsóka József keddi megkeresésünkkor is elmondta, hogy a szakmai hozzáértéssel lehet a gond, amit az is igazol, hogy a fűtésrekonstrukció óta számos garanciális panaszuk volt, amik nyomán összevissza vágták, hegesztették a csöveket a házban...

A kivitelező szakemberek még a héten újabb helyszíni egyeztetést tartanak, hogy kiderítsék végre, hol a gond tudtuk meg az érintettektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!