Hírek

2017.01.15. 10:09

Forgalommal szemben állt meg a felborult kamion az M1-esen

Az M1-es autópályán Győr irányába haladt egy nyerges vontató, amikor a 44-es kilométernél átszakította a két pályatestet elválasztó szalagkorlátokat és a Budapest felé vezető oldalon a műszaki sávban oldalára borult.

A Szárliget közelében szombaton történt baleset során a kamion egyik üzemanyagtartálya megsérült, a gázolaj pedig kifolyt és a két forgalmi sávban szétterült.

A katasztrófavédelem Komárom-Esztergom megyei műveletirányítása Bicskéről önkormányzati, Tatabányáról hivatásos tűzoltókat riasztott a helyszínre, a műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, akik szintén Komárom-Esztergom megyéből vonultak a helyszínre.

A kamion vezetője egyedül utazott, a mentők tájékoztatása szerint könnyű sérülést szenvedett, helyszíni ellátását követően kórházba szállították. A tűzoltók először elvégezték a jármű áramtalanítását és a környezetkárosodás megakadályozása érdekében felitató anyagot szórtak a kiömlött gázolajra. Ezt követően a feltorlódott gépkocsik a rendőrség irányítás mellett egy sávon továbbhaladhattak Budapest felé.

A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt az M1-es érintett szakaszán. A forgalmi akadály megszüntetése érdekében darura volt szükség, amely a fémhengerekből álló rakományt a helyszínre érkező teherautókra átemelte. Ezt követően egy kamionmentő gazdasági társaság két műszaki mentő járművével és a bicskei tűzoltóautóval a felborult szerelvényt kerekeire állították. Az úttest tisztítását az autópályakezelő végezte el, a baleset bekövetkezése és a forgalmi rend helyreállítása között összesen hat óra telt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!