Hírek

2007.01.27. 03:27

Forgalmas és rossz utak

Gárdony (kk) - Közmeghallgatást tartott a héten a képviselő-testület. A hozzászólók többsége az utak állapotára, a 7-es út forgalmára panaszkodott, azok állapotáról kérdezett.

Kovalcsik Katalin

A testületi ülés témái nem tartottak nagy érdeklődésre számot a gárdonyi lakosok között, pedig volt olyan pont, amelyhez később lakossági észrevétel is érkezett. Ilyen volt a televíziós szolgáltató ellen érkezett panasz, amely már nem először került a testület elé. A polgármester a panaszkodó lakónak elmondta, a hivatal is próbált már leülni a céggel, hogy pontosítsák a szerződést, bár a lakókat inkább az érdekli, hogy a pén-zükért miért nem kapnak olyan szolgáltatást, amelyet ígértek nekik. Az egyik hozzászóló asszony azt kérdezte, hogy a Móricz Zsigmond utca burkolata miért csak félig készült el. Nem futtotta a másik felújítására? A kérdésben a válasz is benne foglaltatott, de a polgármester, Tóth István megígérte, ahogy lesz anyagi kerete a városnak, az utca másik felén is várható a minőségi javulás. Ebben az utcában lakó idős, beteg asszony panaszkodott, háza egy mélyedésben van, az úton megálló vizet már alig bírja elsöpörni. Kérte, történjen valami a helyzet javítása érdekében. Ketten is felemlegették a város útjainak forgalmát, különösen a 7-es főút helyzetét, valamint a gyorshajtók ellen kértek valamilyen védelmet. A válasz szerint felhívják a rendőrkapitány figyelmét a renitenskedőkre, kérik, legyen fokozottabb ellenőrzés az említett területeken. A közterületek állapotára utalva a polgármester elmondta, megkezdik a vasrudak, kőtömbök eltávolítását az utak mellől, mert balesetveszélyesek, mégha az utcai füves részeket védik is velük. Az egyik lakó arra is kíváncsi volt, hogyan állnak a termálkútból kinyert víz geotermikus energiájára alapozó elképzelések. A válasz szerint ez közel 300 milliós beruházást kíván, jelenleg készül a pályázat a természetes energia hasznosítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!