Hírek

2013.01.04. 22:43

Fontos a lélek harmóniája, egészsége

Székesfehérvár – Sokan nem is sejtjük, pedig kapcsolatainkat a társas magány, s a szeretetlenség jellemzi, mely a legtöbb probléma, sőt, betegség forrása is lehet. Pedig élhetjük életünket másként is – vélekedi Papp Csilla, lélekgyógyász.

Miskei Anita

Mindannyiunk életében bekövetkezhet az a fordulópont, tragédia, amikor mások segítségére van szükségünk. Néhányan felismerik és elfogadják, mások pedig elutasítják, s talán megreked életük egy pontban.
– Egy olyan pontban, mely a későbbiekben kudarcok, s akár betegségek forrásává válhat. Ebből a pontból táplálkozik, merít erőt a baj, a betegség. Olykor ezek nem is nagy dolgok, lehet ez egy mondat, egy gondolat, mely tudat alatt emészt bennünket. Olyankor kell, hogy valaki, egy kívülálló megfogja a kezünket, s ráirányítsa figyelmünket. Lehet, hogy ezzel segíthetünk. Ezt tartom szándékomnak, feladatomnak – mesélte Papp Csilla.

 

Papp Csilla lélekgyógyász akkor és olyan mértékben segít, amennyire azt kérik tőle. Van, aki képes jobban megnyílni, mások kevésbé oldódnak fel (Fotó: Koppán Viktor Dávid)

A lélekgyógyász az emberek szellemi, lelki fejlődésében nyújt segítséget, persze csak addig, amíg a másik fél elfogadja azt, nyitott arra. A reiki művelésével, a gyógyítással, a csakra harmonizálásával, a léleképítő beszélgetésekkel igyekszik másoknak adni. – Az egészségünk megőrzésére, s a betegségek megelőzésére igyekszem felhívni a figyelmet, a prevenció szerepe itt nagyon fontos. Ahogyan az is, amiről sokan megfeledkeznek: ha a lélek egészséges, nem sérült, akkor a test is az, ha nem, akkor támadnak a betegségek – mondta a lélekgyógyász. Hozzáfűzte azt is, hogy sokan születésüktől fogva fogékonyak a természet – és lélekgyógyászat iránt, mások kevésbé. A nyitottság azonban sokszor többet jelent a gyógyszereknél is.

Ha pedig valaki úgy érzi, megrekedt az élete, valami gátolja abban, hogy fejlődjön, sikeresebb legyen a karrierje, boldogabb az élete, egészségesebb a teste, érdemes szakemberhez fordulnia. Szükség van a tudatalatti blokkok feloldására.
– A tanácsok gyakran indítanak el bennünket egy új úton. Amit érdemes megtapasztalni, mert ma éppen elég fásult a társadalmunk egésze, a szeretetlenség, s a társas magány nagyobb veszélyt jelent, mint a valódi egyedüllét. Hiszen az emberek kezdik felismerni, hogy nem lehet szeretet nélkül élni. S ehhez nem kell idősnek lenni, húszévesek épp úgy megfordulnak nálam, mint idősebbek, férfiak is, nők is felkeresnek. Mert a szeretet az energia legfőbb forrása, enélkül az energia megreked, s nem tudunk a holtpontokról elmozdulni. Lélekgyógyászként elsősorban nőknek akartam szólni, de rájöttem, sokkal több embernek van szüksége arra, hogy meghallgassák, kívülről szemléljék – mondta Papp Csilla.

Megjegyezte, napjainkban a nőknek jobban, többet kell teljesíteniük, férfias feladatokat vállalnak, férfierővel, vehemenciával dolgoznak. Arra törekszik, hogy rámutasson, a nőiesség fontos, annak belső megélésére kell törekedni. Megmutatja, hogyan kell, lehet nőnek maradni. – Mindenkinek más a fejlődési ritmusa, s olykor természetgyógyász, kineziológus, vagy éppen pszichológus felkeresését javaslom. Hisz a legfontosabb az, hogy annak, és olyan mértékben segítsünk, amennyire befogadó. Ennél többet nem tehetünk. A jó azonban az, hogy egyre nyitottabbak az emberek, keresik a kiutat a társas magányból, változtatnának életükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!