Hírek

2015.07.09. 06:30

Folyamatos a viharkárok felszámolása Fejér megyében

Épületek tetejét rongálta meg a délutáni és éjszakai vihar július 8-án, szerdán Fejében.

A katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére éjfélig több mint kétszázötven bejelentés érkezett, amelyek többsége Székesfehérvárt és a Velenceit-tó déli partját érintik. Több káresetet jeleztek Magyaralmásról, Sárkeresztesről, Zámolyról, valamint Iszkaszentgyörgy és Isztimér környékéről. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók egész éjszaka dolgoztak, reggelig a káresetek mintegy felét sikerült felszámolniuk. A székesfehérvári tűzoltók mellett jelenleg egy dunaújvárosi és egy sárbogárdi egység is a viharkárok elhárításán dolgozik a megyeszékhelyen, illetve Gárdonyban.

Isztiméren egy száznegyven négyzetméteres ház tetőszerkezetének a felét letépte a szél. Az épület egyik tűzfala teljesen, a másik részben kidőlt. Személyi sérülés nem történt.

Pázmándon egy lakóházban is jelentős károkat okozott a vihar. Az épület négy lakójának az éjszakára a település polgármestere a művelődési házban biztosított szállást.

Válban körülbelül ötven épület teteje rongálódott meg. Egy lakóház tetőszerkezetének felét egy kidőlő fa szakította le. Személyi sérülés nem történt.

Július 9-én, csütörtökön reggel Fejér megye 12 településén van még a kisfeszültségű hálózatokban áramkimaradás a korábbi vihar miatt, ez 431 fogyasztót érint. A szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!