Hírek

2013.10.22. 10:59

Fogyasztói csoportba léptettek be a csalók - vádemelési javaslat

Vádemelési javaslattal fejeztek be egy nyomozást Székesfehérváron, amelyben a gyanúsítottak 120 embert tévesztettek meg hitelek ígéretével.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást W. Anita 25 éves és Sz. Árpád 25 éves pilisi valamint T. József 26 éves, B. Dávid 27 éves és T. Gergő 26 éves budapesti lakosok ellen.

A fiatalok ellen még 2012. májusában érkezett az első feljelentés, mely szerint egy cég nevében újsághirdetésekben gyors pénzügyi segítséget ígértek az arra rászorulóknak. A jelentkezőknek azt mondták, hogy hitelt igényelhetnek, melyet rövid határidőn belül megkapnak. A szerződést aláírók azonban a részükre adott tájékoztatással ellentétben úgynevezett fogyasztói csoportba léptek be, úgy, hogy a belépéskor még egy jelentősebb összeget is be kellett fizetniük.

Az igénylők hitelt nem kaptak, és amikor rájöttek, hogy ténylegesen milyen szerződést írtak alá, akkor hiába kérték, a pénzüket nem kapták vissza.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya több mint egy évig nyomozott az ügyben. Ennyi idő alatt sikerült felkutatni és kihallgatni a sértetteket és beszerezni a bizonyítékokat. Összesen 120 olyan embert találtak, akiket a gyanúsítottak megtévesztő tájékoztatással fogyasztói csoportba léptettek be és megkárosítottak.

A nyomozást a napokban  a Vizsgálati Osztály befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek - közölte kedden a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!