Hírek

2014.04.04. 14:55

Német nyelven színészkedtek a Tóvárosi diákjai

Tizenegy éve rendezik meg az Osztrák Intézet szervezésében Budapesten az általános iskolások német nyelvű színjátszó versenyét.

Zsigó Ferenc

A sikeres diákok : Fergencs Zénó, Szabó Bálint, Kovács Vanda, Endrédi Máté, Ferenczy Leila, Simon Viktória, Tóth Réka, Moór Vanessza és csapattag ugyan, de nincs a képen Lendvai Katalin (Fotó: Tóvárosi iskola)

Április 3-án, immáron harmadik alkalommal vettek részt német nyelvet tanuló diákjaink az Osztrák Intézet által szervezett OLIMA nevű országos színjátszó versenyen - tudatta szerkesztőségünkkel Szücsné Sajtos Katalin igazgató.

Az idei versenyen tizennyolc csapat mérte össze tudását, színészi képességeit a fődíjért. A Tóvárosi iskola felső tagozatos németes színjátszói a Die Neue című darabot adták elő, ami a napjainkban nagyon időszerű toleranciáról, befogadásról szól.

- Az elmúlt hetek izgatott munkája meghozta az eredményt, tanulóink az első helyen végeztek, a fődíjjal érkeztek haza! mondta az igazgató. A gyerekek és felkészítő tanáruk, Romics Éva tanárnő örömét fokozta, hogy a kosztümökért különdíjat is kaptak. Dicséretet érdemelnek diákjaink és Romics tanárnő a munkáért - mondta az igazgatónő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!